ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ξανά στα πράσινα ο «Σάρας»

Ξανά στα πράσινα ο «Σάρας»
Την απόκτηση του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους ανακοίνωσε ο Παναθηναϊκός…

Την απόκτηση του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους ανακοίνωσε ο Παναθηναϊκός.

Οι πράσινοι ήρθαν σε συμφωνία με τον πρώην παίκτη τους και ο διεθνής Λιθουανός θα φορέσει ξανά την πράσινη φανέλα. Η ανακοίνωση των πρωταθλητών Ευρώπης, αναφέρει:

«Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους επιστρέφει. Οι δρόμοι του Παναθηναϊκού με τον Λιθουανό γκαρντ διασταυρώνονται και πάλι, μετά τη συμφωνία των δύο πλευρών που σφραγίστηκε και τυπικά σήμερα. Ο Γιασικεβίτσιους θα ενσωματωθεί στην προετοιμασία της ομάδας άμεσα και θα βρίσκεται στην αποστολή των «πράσινων» με προορισμό τη Σόφια και στη συνέχεια την Κωνσταντινούπολη. Ο Σάρας είχε αγωνιστεί με τον Παναθηναϊκό από το 2007 ως και το 2010, οπότε και άφησε την Ελλάδα και το «τριφύλλι» για τη Λιέτουβος Ρίτας και στη συνέχεια τη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ, με την οποία κατέκτησε το νταμπλ στην Τουρκία. Με τη φανέλα του Παναθηναϊκού έχει κατακτήσει το τριπλ κράουν το 2009, το νταμπλ στην Ελλάδα το 2008 και το πρωτάθλημα Ελλάδας το 2010».

Από την πλευρά του, ο Λιθουανός είπε: «Άργησα ένα χρόνο να γυρίσω, αλλά τελικά γύρισα. Είμαι εδώ και είμαι πολύ χαρούμενος. Ανυπομονώ να ξεκινήσω δουλειά και να έχουμε μια καλή σεζόν. Η ζωή παίζει περίεργα παιχνίδια και τώρα, μετά από ένα χρόνο απουσίας, με έφερε και πάλι εδώ στον Παναθηναϊκό. Είμαι ευτυχισμένος που βρίσκομαι εδώ. Ξεκινάω από την αρχή. Οι συμπαίκτες μου έχουν ξεκινήσει πιο νωρίς και ανυπομονώ κι εγώ να μπω στην ομάδα, να θυμηθώ τα συστήματα, να μάθω καινούρια. Θέλω να είμαι σε καλή κατάσταση και να έτοιμος να βοηθήσω. Το Ευρωμπάσκετ τελείωσε, είχαμε μια καλή παρουσία εκεί. Το μυαλό μου τώρα είναι μόνο στον Παναθηναϊκό και πώς θα βοηθήσω όσο μπορώ την ομάδα να πετύχει τους στόχους της».

Ο «αγαπημένος» της πράσινης κερκίδας, συμπεριλήφθηκε στην αποστολή του Παναθηναϊκού που θα ταξιδέψει στη Σόφια. Κατά την αναχώρηση της ομάδας, ο τεχνικός του τριφυλλιού, Ζέλικο Ομπράντοβιτς προέβη στις εξής δηλώσεις: «Στη Βουλγαρία ταξιδεύουμε για να δώσουμε δύο φιλικά, αλλά και αγώνες προς τιμήν ενός μεγάλου παίκτη, του Γκεόργκι Μλαντένοφ. Είναι σημαντικό να δούμε σε ποια κατάσταση βρίσκονται οι διεθνείς. Έχουμε δει την ομάδα σε προηγούμενα φιλικά, ξέρουμε που βρισκόμαστε. Στόχος μας είναι να δουλέψουμε και να ανεβάσουμε σιγά σιγά ρυθμό. Με την ανακοίνωση και της απόκτησης του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, ολοκληρώνονται οι μεταγραφές. Τώρα θέλουμε να δούμε πώς είναι η ομάδα και να δουλέψουμε όλοι μαζί, περιμένοντας και τον Περπέρογλου να επιστρέψει, καθώς είναι ένας σημαντικός παίκτης για εμάς. Όσο για τον Σάρας… Τον ξέρουμε, μας ξέρει, ήταν στην ομάδα και είναι σημαντική η παρουσία του».

Να σημειωθεί πως στην Αθήνα έμειναν οι Μπατίστ και Περπέρογλου οι οποίοι είναι ανέτοιμοι.