ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Κίνηση σωτηρίας από τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο: 20.000.000 ευρώ για το χρέος της ΠΑΕ

Κίνηση σωτηρίας από τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο: 20.000.000 ευρώ για το χρέος της ΠΑΕ

Η αποκάλυψη της Πράσινης της Κυριακής που ανατρέπει τα πάντα και μπορεί να αποτελέσει το δεύτερο βήμα για την επίτευξη συμφωνίας στη συνάντηση με τον Αλαφούζο...

Λίγες ώρες πριν καθίσουν για δεύτερη φορά στο ίδιο τραπέζι με τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Γιάννη Αλαφούζο, ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ, Δημήτρης Γιαννακόπουλος, κάνει την κίνηση ματ, μια κίνηση που μπορεί να αποδειχθεί σωτήρια για τον Σύλλογο, αποφασίζοντας να μπει το PAO Foundation στη μάχη για το σβήσιμο των χρεών της ΠΑΕ, με το ποσό των 20.000.000 ευρώ.

Όπως αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα «Η Πράσινη», η κουβέντα για το χρέος και τις υποχρεώσεις της ΠΑΕ άνοιξε από τη συνάντηση της Παρασκευής και έμεινε σε καλό σημείο, καθώς ο Γιάννης Αλαφούζος είναι διατεθειμένος να αναλάβει ένα σημαντικό κομμάτι τους, που κυμαίνεται κοντά στο 25.000.000 ευρώ όμως οι δυσκολίες που υπάρχουν για να φτάσουμε από αυτό το σημείο, σε εκείνο της επίτευξης συμφωνίας με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο για την αλλαγή της σελίδας είναι πολλές αφού υπάρχει μια αρκετά μεγάλη διαφορά.

Και η... απόσταση που θα κληθούν σήμερα να συζητήσουν και να καλύψουν οι δύο πλευρές μοιάζει, σε πρώτη φάση, τεράστια. Ολα αυτά, όμως, μέχρι το βράδυ της Παρασκευής, αφού χθες -σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές- ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος αποφάσισε να κάνει την κίνηση που δεν αποκλείεται να αποδειχθεί σωτήρια για το μέλλον του Παναθηναϊκού. Μια ακόμη κίνηση, για την ακρίβεια, καθώς ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ βάζει πλέον και το PAO Foundation στην... εξίσωση για το σβήσιμο του χρέους. Ομως, περιμένει από τον Γιάννη Αλαφούζο να κάνει κι αυτός την τελική κίνηση, που δεν είναι άλλη απ' το να ανεβεί κι εκείνος από τα 25 στα 40 εκατομμύρια ευρώ από παλαιά χρέη και υποχρεώσεις, ώστε μαζί με τα 20 που θα αναλάβει το PAO Foundation να φτάσουν συνολικά στα 60 τουλάχιστον, από τα περίπου 80 με 87 συνολικά που θα αγγίζει το συνολικό αστρονομικό ποσό στο τέλος της φετινής σεζόν, συμπεριλαμβανομένων σε αυτά και των υποχρεώσεων της φετινής αγωνιστικής περιόδου που θα κλείσει με το ταμείο... μείον τουλάχιστον κατά 10 εκατομμύρια ευρώ, λόγω της μη συμμετοχής στους ομίλους του Europa League.

Σίγουρα, πρόκειται για μια κίνηση που θα αλλάξει τις ισορροπίες στη σημερινή κουβέντα, με τον Γιάννη Αλαφούζο να έχει χθες πολύωρες συναντήσεις με το δικό του οικονομικό επιτελείο, ώστε να δρομολογήσει κι εκείνος τις εξελίξεις για περαιτέρω βελτίωση της πρότασής του, σχετικά με το πού μπορεί να φτάσει στο κομμάτι αυτό.

Και πλέον, οι δύο πλευρές θα μπουν στη σημερινή συνάντηση με συγκρατημένη αισιοδοξία για την επίτευξη συμφωνίας, ώστε να αποφευχθεί ο άμεσος και πιο ορατός από ποτέ, κίνδυνος χρεοκοπίας.

Ολες οι λεπτομέρειες στο αποκλειστικό και άκρως αποκαλυπτικό δισέλιδο της Πράσινης της Κυριακής...

Μην τη χάσετε...

Ολες οι ειδήσεις για την πιο κρίσιμη Κυριακή στην ιστορία του Παναθηναϊκού στο Leoforos.gr.