Σουλεϊμάνογλου: Xαροπαλεύει ο θρυλικός αρσιβαρίστας - Η ζωή και η καριέρα του μεγάλου αθλητή (Vids)

Σουλεϊμάνογλου: Xαροπαλεύει ο θρυλικός αρσιβαρίστας - Η ζωή και η καριέρα του μεγάλου αθλητή (Vids)
ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Μάχη για τη ζωή του δίνει ο θρυλικός αρσιβαρίστας, ο οποίος νοσηλεύεται σε νοσοκομείο με ηπατική ανεπάρκεια.

Ο 50χρονος Ναΐμ Σουλεϊμάνογλου, ο οποίος θεωρείται ένας από τους κορυφαίους αθλητές του αθλήματος όλων των εποχών, έχει εισαχθεί εδώ και τρεις εβδομάδες στο νοσοκομείο και πλέον βρίσκεται στη ζωή με μηχανική υποστήριξη στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Μάλιστα, ο Ναΐμ Σουλεϊμάνογλου έχει άμεσα ανάγκη μεταμόσχευσης, μιας και η θεραπεία που είχε ακολουθήσει για την ηπατική ανεπάρκεια δεν απέδωσε και η ζωή του βρίσκεται σε μεγάλο κίνδυνο.

Naim Süleymanoğlu 1989 Paraguay stamp

Ο Ναίμ Σουλεϊμάνογλου (Naim Süleymanoğlu, γεννημένος στις 23 Ιανουαρίου 1967) στο Πτιχάρ της Βουλγαρίας ως Ναούμ Σουλεμάνοβ (Naum Shalamanov) και είναι Τουρκικής καταγωγής.

pocket hercules

Σε όλη του την καριέρα κέρδισε τρία ολυμπιακά πρωταθλήματα, επτά παγκόσμια πρωταθλήματα και έξι ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και βελτίωσε το παγκόσμιο ρεκόρ 46 φορές, όλα σαν αθλητής της Τουρκίας.

Το πρώτο του ρεκόρ το έκανε σε ηλικία 16 ετών και λόγω του ύψους του (1.47 cm) αποκαλούνταν Ηρακλής τσέπης.

Έγινε μέλος της εθνικής ομάδας της Βουλγαρίας αλλά το 1984 δε συμμετείχε στους Ολυμπιακούς αγώνες λόγω του μποϋκοτάζ των κομμουνιστικών κρατών στο οποίο συμμετείχε και η Βουλγαρία.

Το 1988 αποκτά την τουρκική υπηκοότητα και συμμετέχει από τότε εκπροσωπώντας την Τουρκία και κατακτώντας μετάλλια σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις.

Έχει κατακτήσει τρία χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια το 1988,1992 και 1996.

Είναι ο μοναδικός προς το παρόν αθλητής άρσης βαρών που έχει καταφέρει να σηκώσει 2.5 φορες το βάρος του στην κίνηση του αρασέ και ένας εκ των 7 αθλητών που σήκωσαν 3 φορές το βάρος τους στήν κίνηση του εμπολέ-ζετέ.

Capture 1

(Με πληροφορίες από Wikipedia)

PHOTO GALLERY