ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Ελίζα Βόζεμπεργκ στο Newsbomb.gr:Η αντιπολίτευση διασύρει τη χώρα στην Ε.Ε. για να πέσει η κυβέρνηση

Ελίζα Βόζεμπεργκ στο Newsbomb.gr:Η αντιπολίτευση διασύρει τη χώρα στην Ε.Ε. για να πέσει η κυβέρνηση
Η Ελίζα Βόζεμπεργκ μίλησε στο Newsbomb από το ευρωκοινοβούλιο του Στρασβούργου
Newsbomb.gr

Η Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ελίζα Βόζεμπεργκ, μίλησε στο Newsbomb.gr στο περιθώριο της πρόσφατης Ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου, στην πόλη του Στραβούργου.

Η Ελίζα Βόζεμπεργκ είναι πολύπειρη Ευρωβουλευτής, καθώς αυτό το διάστημα διανύει τη δεύτερη θητεία της εκπροσωπώντας μας στα έδρανα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, έχοντας εκλεγεί με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.

Το Newsbomb.gr σε αποστολή του στο Στρασβούργο, όπου αυτή την εβδομάδα πραγματοποιήθηκε μια κρίσιμη Ολομέλεια και με θέματα αμιγώς ελληνικού ενδιαφέροντος στο επίκεντρο, συνάντησε την Ελίζα Βόζεμπεργκ, λίγο πριν την ομιλία της σχετικά με ερώτηση για την «κατάλυση του κράτους δικαίου» στη χώρα μας, αναφορικά με το ζήτημα των υποκλοπών.

Η Ευρωβουλευτής ήταν... λάβρος, αναρωτώμενη «πώς είναι δυνατόν να συζητάμε για το αν υπάρχει κράτος δικαίου στην Ελλάδα», υπογραμμίζοντας ότι αυτά τα θέματα, που στην ουσία δεν αφορούν το Ευρωκοινοβούλιο, ανακαλούνται από την αντιπολίτευση σκόπιμα προκειμένου «να πέσει η κυβέρνηση».

«Αυτή είναι η πρώτη φορά που η αντιπολίτευση περνάει τον αντιπολιτευτικό της λόγο από την ελληνική Βουλή στις Βρυξέλλες, πρόκειται για μια πρακτική χωρίς προηγούμενο που εκθέτει πρωτίστως τη χώρα», σημειώνει.

«Το θέμα των υποκλοπών είναι σοβαρό αλλά πρέπει να το βάζουμε στη σωστή του διάσταση. Και στην προηγούμενη κυβέρνηση γίνονταν παρακολουθήσεις, όπως και γίνονται και σε άλλες χώρες», υπογραμμίζει.

Σχετικά με το Qatar Gate, το πρωτοφανές σκάνδαλο για τα δεδομένα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο οποίο εκ των πρωταγωνιστών είναι η «δικιά» μας, Εύα Καϊλή, η Ελίζα Βόζεμπεργκ αναφέρει:

«Το Qatar Gate μας αιφνιδίασε και μας στεναχώρησε – θεωρώ ότι δεν μας άξιζε όλο αυτό και δεν άξιζε ούτε στην Εύα Καϊλή – εγώ θα ευχόμουν να αποδειχτεί η αθωότητα που η ίδια επικαλείται. Δεν πρέπει ωστόσο να δαιμονοποιούμε τα λεγόμενα λόμπι, καθώς προσφέρουν πολύ χρήσιμες υπηρεσίες, όταν λειτουργούν υπό πλήρη διαφάνεια».

Η ίδια, μετέχει στην αρμόδια επιτροπή των σχέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία και έχει υποβάλλει πολλές ερωτήσεις σχετικά με το ζήτημα, όσο και με την έξαρση της τουρκικής προκλητικότητας.

Όπως αναφέρει στο Newsbomb.gr, η πρόθεση της Τουρκίας για είσοδο στην Ε.Ε. είναι αν μη τι άλλο «προσχηματική και ιδιοτελής – στην ουσία δεν το θέλει, ανήκει στην Ανατολή και στρέφεται όλο και περισσότερο προς την Ανατολή». Η ευρωβουλευτής δεν είναι καθόλου αισιόδοξη για το αν η γείτονα αλλάξει την πολιτική των ακραίων προκλήσεων, παρά την υποστήριξή μας στον σεισμό, όσο και μετά την εποχή Ερντογάν.

Τι πιστεύουν όμως οι Ευρωπαίοι για τις τουρκικές προκλήσεις; Αντιλαμβάνονται το πρόβλημα στην ολότητά του; Τι θα κάνουν σε περίπτωση που η ρητορική αυτή μετατραπεί σε ένοπλη σύγκρουση;

Η Ελίζα Βόζεμπεργκ παραθέτει επίσης το στίγμα της προεκλογικής μάχης που θα δώσει το κόμμα της, η Νέα δημοκρατία, προκειμένου να παραμείνει κυβέρνηση, τους άξονες που θα κινηθεί ο αγώνας αλλά και ποια είναι η «διαφορά» με τον ΣΥΡΙΖΑ. «Το στοίχημα είναι η αυτοδυναμία, διότι οι συνεργασίες παρεμποδίζουν την εφαρμογή του κυβερνητικού έργου», τονίζει.

Δείτε τη συνέντευξη της Ελίζας Βόζεμπεργκ στο Newsbomb.gr: