ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Φράγκος, Ευρωβουλευτής Ελλ. Λύσης στο Newsbomb.gr: Έντονη υποκρισία και κρίση αξιών στη σημερινή Ε.Ε

Φράγκος, Ευρωβουλευτής Ελλ. Λύσης στο Newsbomb.gr: Έντονη υποκρισία και κρίση αξιών στη σημερινή Ε.Ε
Ο Ευρωβουλευτής της Ελληνικής Λύσης Μανώλης Φράγκος μίλησε στο Newsbomb.gr
Newsbomb.gr

Ο Ευρωβουλευτής της Ελληνικής Λύσης Μανώλης Φράγκος σε συνέντευξή του στο Newsbomb.gr, κατά την πρόσφατη Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, κάνει λόγο για τακτικές «διπλών στάνταρντ» και «επικίνδυνης ατζέντας» που προωθείται από τα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για μια σειρά ζητημάτων, όπως το μεταναστευτικό και η τουρκική προκλητικότητα.

Ο Μανώλης Φράγκος ξεκαθαρίζει σχετικά με τη συζήτηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο περί των υποκλοπών, ότι το κόμμα του δεν μπαίνει σε εσωκομματική πολιτική αντιπαράθεση χρησιμοποιώντας ένα ευρωπαϊκό όργανο, ωστόσο «αυτό που εμείς θίγουμε είναι ότι οι διάφορες ανεξάρτητες αρχές στη χώρα μας κάθε άλλο παρά ανεξάρτητες είναι, αφού διορίζονται από την ίδια την κυβέρνηση. Σε αυτό το θέμα η Ε.Ε. θα μπορούσε να θεσπίσει κανόνες και να ασκεί ελέγχους ώστε οι Αρχές αυτές να κάνουν πραγματικά τη δουλειά τους», όπως αναφέρει.

Σχετικά με το σκάνδαλο του Qatar Gate, ο ίδιος καλεί τους πολίτες «να κρατήσουν ότι ο διεφθαρμένος στο Ευρωκοινοβούλιο τιμωρείται και μακάρι να γινόταν το ίδιο στον βαθμό που θα έπρεπε και στη χώρα μας».

Ως κτηνίατρος στο επάγγελμα, δε, ο ευρωβουλευτής αναφέρεται στις ενέργειες που έχει κάνει για την τόνωση της ελληνικής αγροτικής παραγωγής, που αποτελεί και προτεραιότητα για το κόμμα της Ελληνικής Λύσης.

Για το θέμα της μετανάστευσης, ο Μανώλης Φράγκος δηλώνει στη συνέντευξή του στο Newsbomb.gr «απογοητευμένος» από τη στάση της Ε.Ε., ενώ αναφέρει ότι «το κλείσιμο των συνόρων δεν αρκεί, αν και η Νέα Δημοκρατία παρέλαβε έναν πολύ μεγάλο αριθμό μεταναστών εντός της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ, απελάσεις όμως δεν γίνονται».

«Είναι απογοητευτικό το ότι η Ε.Ε. δεν βάζει προτεραιότητα την προστασία των συνόρων -έχουμε κάνει σχετικές ερωτήσεις και μας απαντούν ότι δεν παρέχονται κονδύλια για αυτό, όπως για κατασκευή φράχτη, αλλά αντίθετα δίνονται χρήματα για την κατασκευή κέντρων φιλοξενίας. Αυτή η τακτική δείχνει και την πολιτική της Κομισιόν για το ζήτημα», σημειώνει, συμπληρώνοντας:

«Περιμένουμε να δούμε πώς θα κινηθεί στην Ιταλία η κυβέρνηση Μελόνι για το ζήτημα, διότι αυτό θα αποτελέσει και έναν επιπλέον μοχλό πίεσης για τη χώρα μας για να γίνουν αυτά που θα έπρεπε να έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια», προσθέτοντας ότι το θεμελιώδες πρόβλημα δεν είναι άλλο από το δημογραφικό.

Ο ευρωβουλευτής της Ελληνικής Λύσης δηλώνει απογοητευμένες από την Ε.Ε. και για άλλα ζητήματα, όπως τα «διπλά στάνταρντ» σχετικά με την αντιμετώπιση του ουκρανικού ζητήματος, με την τουρκική προκλητικότητα και την εισβολή στην Κύπρο.

«Φυσικά αναγνωρίζουμε ότι η Ουκρανία δέχεται τη ρωσική εισβολή και η κατάσταση είναι δυσμενής εκεί, όμως η συνεχής αποστολή όπλων από τη Δύση παρατείνει τον πόλεμο. Καθημερινά όμως δύο κράτη-μέλη της Ε.Ε. δέχονται τις απειλές της Τουρκίας, υπάρχει κατοχή του 30% των εδαφών της Κύπρου, και δεν γίνεται να κρύβουμε ότι υπάρχει μια μονόπλευρη υποστήριξη προς την Ουκρανία και ούτε καν λεκτική υποστήριξη σε Ελλάδα και Κύπρο», θεωρεί.

«Το ίδιο γίνεται και με την Αρμενία, που υποφέρει από την εισβολή των Αζέρων και δεν κουνιέται φύλλο. Αυτό είναι υποκρισία και πολιτική δύο ταχυτήτων και εμείς αυτό δεν το δεχόμαστε. Στο Ναγκόρνο Καραμπάχ αυτή τη στιγμή υπάρχουν 120.000 αποκλεισμένοι Αρμένιοι χωρίς ανθρωπιστική βοήθεια και η Ε.Ε. ίσως λόγω της ενεργειακής συμφωνίας με το Αζερμπαϊτζάν, δεν κάνει απολύτως τίποτα», προσθέτει.

Ο ίδιος επαναλαμβάνει τη θέση του κόμματός του, ότι η χώρα μας πρέπει να θέσει σαφείς «κόκκινες γραμμές» στο Αιγαίο, με την κατάρριψη ενός τουρκικού αεριωθούμενου που παραβιάζει τον εθνικό εναέριο χώρο, ειδικά αν πρόκειται για drone, κάτι που θα ήταν πιο εύκολο και με «μικρότερο κόστος».

Ο Μανώλης Φράγκος εκφράζει επίσης την αντίθεσή του και με μια πλειάδα άλλων θεμάτων, περιγράφοντας στο Newsbomb.gr:

«Υπάρχει κρίση αξιών στην Ε.Ε., με όλη αυτή την ατζέντα που προωθείται υπερβολικά έντονα, π.χ. για τους ΛΟΑΤΚΙ, η οποία είναι ξεκάθαρα κατά του ευρωπαϊκού πολιτισμού, όπως και με τους μουσουλμάνους που αλλοιώνουν τη δομή της κοινωνίας μας. Πρόκειται για τακτικές αντικατάστασης πληθυσμού και εισβολή και καλώς κάποιοι χρησιμοποιούμε αυτούς τους όρους».

Τέλος, ο ευρωβουλευτής ξεκαθαρίζει ότι η Ελληνική Λύση δεν θα συνεργαστεί με κανένα κόμμα για τον σχηματισμό κυβέρνησης στις επερχόμενες εκλογές, εξαιτίας των μεγάλων διαφορών που έχει το κόμμα του με τη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ σε μια σειρά ζητημάτων.

Δείτε τη συνέντευξη του Μανώλη Φράγκου στο Newsbomb.gr: