«Are we dating the same man?»: Η σελίδα που έφτασε στην Ελλάδα και ξεσήκωσε «θύελλα» αντιδράσεων - Τ
Στα άδυτα της ελληνικής εκδοχής του «Are we dating the same man?» στο Facebook
Πηγή: Pixabay
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Η δημιουργός του ελληνικού «Are we dating the same guy?» στο Newsbomb.gr για τη θύελλα αντιδράσεων

«Are we dating the same guy?» - Η σελίδα στο Facebook που κάνει θραύση στο εξωτερικό έφτασε και στην Ελλάδα - H Ναταλί Γερογλή Γρηγορίου που βρίσκεται πίσω από την ομάδα μίλησε στο Newsbomb.gr για την ιδιωτική ομάδα που έγινε Viral εν μια νυκτί και αποτέλεσε θέμα συζήτησης στα Social Media.

Με περισσότερα από 18.700 μέλη, η σελίδα του facebook, «Μήπως έχουμε τον ίδιο γκόμενο;», δημιουργήθηκε με σκοπό να έρθουν στην επιφάνεια και να αποκαλυφθούν παράλληλες σχέσεις. Λίγες ημέρες αργότερα η σελίδα μετονομάστηκε σε «Τea Time» και έγινε αφορμή για να καταγγείλουν αρκετές γυναίκες ότι έχουν πέσει θύματα revenge porn.

Πρόκειται για την πρώτη ελληνική εκδοχή του Facebook Group «Are we dating the same man?», το οποίο μεταφράστηκε στα ελληνικά ως «Μήπως έχουμε τον ίδιο γκόμενο;».

Συγκεκριμένα, τα μέλη της ομάδας ποστάρουν στοιχεία των συντρόφων τους, προκειμένου να διαπιστώσουν αν κάποια άλλη κοπέλα έχει επίσης σχέση μαζί τους. Σημειώνεται πως η συγκεκριμένη σελίδα είναι κρυφή και μπορεί κάποιος να συμμετέχει μόνο μετά από πρόσκληση κάποιας φίλης ή φίλου.

Η ιδιωτική σελίδα έγινε viral σε χρόνο dt, η ιδρύτρια του ελληνικού γκρουπ το οποίο μέσα σε ελάχιστες ημέρες κατάφερε να αριθμεί χιλιάδες μέλη είναι η Ναταλί Γερογλή Γρηγορίου. Η δημιουργός της σελίδας που είναι social media manager, με 55.000 followers στο Instagram και άλλους 12.000 στο TikTok, έγινε εν μια νυκτί θέμα συζήτησης εξαιτίας της απόφασής της να δημιουργήσει μία σελίδα που δημιούργησε αμφιλεγόμενες απόψεις. Μιλώντας στο Newsbomb.gr η κυρία Γερογλή Γρηγορίου δήλωσε ότι πηγή έμπνευσης της ιδέας στάθηκε η χώρα που μένει η αδελφή της, η Νορβηγία, πρόκειται για μία χώρα που τέτοιες σελίδες είναι διαδεδομένες εδώ και αρκετά χρόνια.

Μιλώντας για το ενδιαφέρον που έχει εκδηλωθεί για τη διαδικτυακή ομάδα, την οποία όπως λέει αποφάσισε να ιδρύσει για χιουμοριστικούς λόγους, δηλώνει ξαφνιασμένη καθώς η θηριώδης ανταπόκριση που γεννήθηκε μέσα από την κοινότητα «Μήπως έχουμε τον ίδιο γκόμενο;» ήταν κάτι που δεν περίμενε.

Το «κίνημα» που ξεκίνησε στο εξωτερικό και σύντομα έγινε viral στην Ελλάδα

«Η ιδέα ξεκίνησε από την χώρα που μένει η αδερφή μου, τη Νορβηγία, εκεί υπάρχουν πολλές τέτοιες σελίδες. Δεν είχα ανοίξει ποτέ ξανά σελίδα στο Facebook, δεν ήξερα ότι υπήρχαν εγκρίσεις. Έκανα τη σελίδα και ξεκίνησε μία συζήτηση μεταξύ εμού και 20 φίλων μου, έπεσα για ύπνο και όταν ξύπνησα το κινητό μου είχε “εκραγεί”. Η σελίδα είχε 10.300 μέλη μέσα σε ένα βράδυ, έγινε πολύ γρήγορα viral. Τότε έβαλα κανόνες στη σελίδα και εγκρίσεις ενώ έσβησα τις δημοσιεύσεις οι οποίες δεν ακολουθούσαν τους κανόνες», ανέφερε η κυρία Γερογλή Γρηγορίου στο Newsbomb.gr.

Ορισμένες γυναίκες μέλη του γκρουπ έχουν πέσει θύματα εκδικητικής πορνογραφίας από πρώην συντρόφους τους, οι οποίοι αποφάσισαν να τις εκδικηθούν. Η Ναταλί έχει ξεκινήσει μία προσπάθεια μαζί με άλλες κοπέλες σχετικά με το ζήτημα ενώ έχει ήδη απευθυνθεί στις αρμόδιες Αρχές.

«Πλέον γίνονται δημοσιεύσεις με την άδεια μου, μία από αυτές τις δημοσιεύσεις που διάβασα ανέφερε: “Γιατί οι άντρες βγαίνουν και κράζουν μία σελίδα, ενώ έχουν τόσα χρόνια γυμνές φωτογραφίες μας παντού;”, έκανα έγκριση στη ανάρτηση και έγιναν άλλες 30 δημοσιεύσεις για αυτό το ζήτημα. Αρκετές κοπέλες έγραφαν ότι “Έχω πέσει θύμα μέσω telegram, με εκβιάζουν κ.ά.”. Άρχισα να εγκρίνω αυτές τις δημοσιεύσεις για να μπορούν να μιλήσουν οι κοπέλες. Δέχτηκα και προσωπικά μηνύματα που δεν ήξερα πώς να το διαχειριστώ. Τότε είπα “όσες κοπέλες μπορούμε να πάρουμε υλικό για να μπορέσουμε να το στείλουμε στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, βρήκαμε πολύ υλικό, ανάμεσα στις φωτογραφίες υπήρχαν χιλιάδες κοπέλες και ανήλικα, αισχρές καταστάσεις, υπήρχαν φωτογραφίες τραβηγμένες σε δοκιμαστήρια ρούχων και σε τουαλέτες», περιέγραψε.

Σχετικά με τις αντιδράσεις που προκάλεσε η σελίδα η κυρία Ναταλί Γερογλή Γρηγορίου ανέφερε: «Πολλοί εστίασαν στο δέντρο και όχι στο δάσος, γι' αυτό άλλαξα και το όνομα της ομάδας και είπα ότι "το κάνω μέχρι να βρουν τους ιθύνοντες γι' αυτό το ζήτημα”. Εστίασαν στο όνομα της ομάδας και όχι στο ότι έχουν πέσει θύματα ψυχολογικού βιασμού τα τελευταία χρόνια άπειρες γυναίκες. Καταλαβαίνω ότι ήταν διφορούμενο το όνομα της ομάδας αλλά η παραπληροφόρηση που επικρατεί δεν υφίσταται».

Άνοιξε η συζήτηση για προστασία προσωπικών δεδομένων

Αξίζει να σημειωθεί ότι μόλις άρχισε να γίνεται γνωστή η δημιουργία της συγκεκριμένης ιδιωτικής ομάδας, υπήρξαν πολλές αντιδράσεις. Άλλες πιο σοβαρές, που στέκονταν στο πόσο νόμιμο είναι όλο αυτό και άλλες πιο χαλαρές που τρόλαραν την όλη κατάσταση.

«Δεν υπάρχει παραβίαση προσωπικών δεδομένων, αυτό το επιβεβαιώνει και το Facebook, δεν παραβιάζονται πουθενά οι όροι της κοινότητας. Το πρώτο 24ωρο αναρτήθηκαν τέσσερα προφίλ, τα άτομα αυτά επικοινώνησαν μαζί μου και γελούσαμε μεταξύ μας, το πήραν στην πλάκα. Σε κάποια σχόλια που μιλούσαν αισχρά διαγράφηκαν και αφαιρέθηκαν τα άτομα», τόνισε.

Τέλος, η δημιουργός της ομάδας ανέφερε: «Δεν πρόκειται για μία μάχη μεταξύ γυναικών και ανδρών. Δεν θα επιτρέψω ποτέ κάτι παράνομο ούτε προς τους άντρες ούτε προς τις γυναίκες. Έκανα ιδιωτική την ομάδα για να σβήσω ό,τι παράλογο είχε δημοσιευτεί».

Πήρε «φωτιά» το Twitter με τη viral σελίδα του facebook «Μήπως έχουμε τον ίδιο γκόμενο»

Η σελίδα προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις στο Τwitter. Ορισμένοι το είδαν ως ένα είδος αλληλεγγύης όπου η μια γυναίκα προστατεύει την άλλη εκθέτοντας άνδρες, ενώ άλλοι άνοιξαν συζήτηση για προστασία προσωπικών δεδομένων.

Πάντως, αρκετοί στο Twitter είδαν την αστεία πλευρά της υπόθεσης και παρομοίασαν τη σελίδα με χαρακτήρες από τηλεοπτικές σειρές όπως ο «Μάνθος Φουστάνος» και ο «Ζάχος Δόγκανος».

Δείτε μερικά Twitter:

Σχετικές ειδήσεις

«Ούτε ψάχνομαι, ούτε μου λείπει κάτι» - «Σταύρος Γεωργάς»: Ποιος είναι ο viral «γύπας» του TikTok;

Tiktoker μοιράζεται οπτική ψευδαίσθηση και λέει ότι μόνο το 1% των ανθρώπων μπορεί να τη διαβάσει

Δείτε όλο το Weekend Edition εδώ