ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Άρια Αγάτσα, υπ. Βουλευτής ΝΔ: «Υπάρχει ελευθερία του Τύπου – Ο ΣΥΡΙΖΑ να σταματήσει τη διγλωσσία»

Άρια Αγάτσα, υπ. Βουλευτής ΝΔ: «Υπάρχει ελευθερία του Τύπου – Ο ΣΥΡΙΖΑ να σταματήσει τη διγλωσσία»

Η Άρια Αγάτσα, γνωστή δημοσιογράφος και αντιπρόεδρος της ΕΣΗΕΑ μέχρι σήμερα, φιλοδοξεί να διατελέσει τη δεύτερη θητεία της ως βουλευτής, με τη Νέα Δημοκρατία αυτή τη φορά, στις επερχόμενες εκλογές, ενώ η υποψηφιότητά σας είναι στον βόρειο τομέα της Αττικής.

Με τα κοινά, η Άρια Αγάτσα ασχολείται ήδη από μικρή ηλικία και όπως αναφέρει σε συνέντευξή της στο Newsbomb.gr, γαλουχήθηκε με αυτή τη νοοτροπία.

«Αποφάσισα για άλλη μια φορά να εκτεθώ, ώστε να γίνω η φωνή των συμπολιτών μου και να τους εκπροσωπήσω», υπογραμμίζει.

Αναφερόμενη σε όσα πέτυχε η προηγούμενη κυβέρνηση, δίνει έμφαση «στη σταθερότητα και την υπευθυνότητα που έχει ανάγκη η χώρα αλλά και η κοινωνία». «Είμαστε σε καλό δρόμο και για αυτό θα πρέπει να δοθεί ακόμα μια 4ετία στον Κυριάκο Μητσοτάκη για να ολοκληρωθεί το έργο», προσθέτει.

Ερωτώμενη για τη σχετική έκθεση που δείχνει τη χώρα μας πολύ χαμηλά στα ζητήματα ελευθερίας του Τύπου, η ίδια διαφωνεί σφόδρα.

«Στην Ελλάδα υπάρχει ελευθερία του Τύπου και σας το λέω και σαν συνάδελφος, αντιπρόεδρος της ΕΣΗΕΑ και πολιτικός. Ο κάθε ένας γράφει ότι θέλει χωρίς περιορισμούς και μπορείτε να το διαπιστώσετε αυτό και στα περίπτερα αλλά και στη διαδικτυακή δημοσιογραφία. Εάν κόπτεται ο ΣΥΡΙΖΑ για αυτό το θέμα ας δει τι συνέβη με τον Νίκο Παππά και την καταδίκη του για απόπειρα χειραγώγησης του Τύπου. Η διγλωσσία δεν βοηθάει κανέναν», αναφέρει.

Και ως αντιπρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, προσθέτει: «Είναι άδικη η κατηγορία για όλα τα πράγματα κατά δημοσιογράφων. Υπάρχουν φυσικά μεμονωμένες περιπτώσεις που δεν μας τιμούν, όμως οι δημοσιογράφοι είναι σκληρά εργαζόμενοι, σε δύσκολες συνθήκες, ακόμα και σε πόλεμο, και δεν αμείβονται όσο θα έπρεπε. Υπάρχει μια παρεξήγηση για τον ρόλο μας, κυρίως λόγω των αφορμών που έχουν δώσει αυτές οι μεμονωμένες περιπτώσεις που δεν χαρακτηρίζουν όλον τον κλάδο».

Οι άμεσες προτεραιότητες της δε, σχετίζονται με έναν τομέα που γνωρίζει πάρα πολύ καλά η ίδια, ούσα και αθλήτρια στο παρελθόν αλλά και αθλητική δημοσιογράφος εδώ και πάρα πολλά χρόνια: Η εισαγωγή του αθλητισμού σε όλα τα επίπεδα της τοπικής αυτοδιοίκησης, «μιας και ο αθλητισμός αποτελεί την υγιή διέξοδο για τους νέους, βοηθάει και στην πνευματική τους εξέλιξη, αλλά και αποτελεί τη «φυσική» αντιμετώπιση φαινομένων κοινωνικής παθογένειας, όπως είναι η βία μεταξύ ανηλίκων». Προτείνει, μάλιστα, και οικονομική ενίσχυση για τους νέους που επιθυμούν να γυμναστούν, κάτι σαν sports pass.

Δείτε τη συνέντευξη της Άριας Αγάτσα στο Newsbomb.gr: