Οι viral ατάκες του Δημήτρη Κουτσούμπα έγιναν... λαμπάδες και φτάνουν μέχρι το εξωτερικό
Το γύρο του διαδικτύου κάνουν οι λαμπάδες με τις ατάκες πολιτικών προσώπων
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Οι viral ατάκες του Δημήτρη Κουτσούμπα έγιναν... λαμπάδες και φτάνουν μέχρι το εξωτερικό

Το γύρο του διαδικτύου κάνουν οι λαμπάδες με τις ατάκες πολιτικών - Η δημιουργός, Πηνελόπη Καλογεροπούλου, μίλησε στο Newsbomb.gr για την πρωτότυπη ιδέα που ξεκίνησε τυχαία όταν έφτιαξε μία λαμπάδα με ατάκα του γενικού γραμματέα του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα

Μόλις μία εβδομάδα έμεινε για το Πάσχα και οι πολίτες έχουν αρχίσει να ψάχνουν την πιο ευφάνταστη λαμπάδα για το βράδυ της Ανάστασης. Το χιούμορ είναι κάτι που χαρακτηρίζει το καλλιτεχνικό εργαστήρι «Το Λειρί του Κόκορα» το οποίο πριν από τρια χρόνια ξεκίνησε να δημιουργεί πρωτότυπες λαμπάδες με τις viral ατάκες του Γ.Γ. του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα.

Κάθε χρόνο οι λαμπάδες με ατάκες πολιτικών προσώπων γίνονται ανάρπαστες σε χρόνο dt αφού το κοινό τις λάτρεψε από την πρώτη στιγμή.

Η εμπνεύστρια των viral λαμπάδων Πηνελόπη Καλογεροπούλου μιλώντας στο Newsbomb.gr αποκάλυψε ότι η πρώτη λαμπάδα που έφτιαξε με την ατάκα του Δημήτρη Κουτσούμπα «Αυτοί είστε» απεικονίζει το σχέδιο από την σειρά baby politicians του δημιουργού κόμικς Νικόλα Στεφαδούρου.

«Είναι η τρίτη χρονιά που φτιάχνουμε τις συγκεκριμένες λαμπάδες. Ήταν μία ιδέα ενός φίλου που ζήτησε να του φτιάξω μια λαμπάδα με τη μορφή του Δημήτρη Κουτσούμπα από τη σειρά "Baby Politicians" του Νικόλα Στεφαδούρου και την ατάκα "Αυτοί είστε"», ανέφερε η Πηνελόπη Καλογεροπούλου.

Όπως αποκάλυψε η λαμπάδα κοινοποιήθηκε στα social media από τον τελικό της αποδεκτή και αμέσως έγινε περιζήτητη. Το τηλέφωνο χτυπούσε ασταμάτητα και...

...ήθελαν όλοι μια λαμπάδα «Κουτσουμπίνι» (σ.σ. όπως συνηθίζει να την αποκαλεί).

«Ο φίλος μου ανέβασε την λαμπάδα στα social media και ο κόσμος άρχισε να τις ζητά. Από πέρυσι ο κόσμος άρχισε να μας ζητά να φτιάξουμε και άλλους βουλευτές του ΚΚΕ. Φέτος έχουμε προσθέσει και τον Λένιν, τον Στάλιν, τον Άρη Βελουχιώτη», συμπλήρωσε.

Από τα Χριστούγεννα ξεκίνησε η παραγωγή των λαμπάδων «Κουτσουμπίνια»

Ωστόσο, την πρώτη χρονιά ο χρόνος ήταν πολύ περιορισμένος γιατί ήταν ήδη Μεγάλη Εβδομάδα, οπότε φέτος ξεκίνησαν μετά τα Χριστούγεννα να δημιουργούν λαμπάδες προκειμένου να προλάβουν να πάρουν όσο το δυνατόν περισσότεροι.

Η κατασκευή μίας τέτοιας ιδιαίτερης λαμπάδας απαιτεί αρκετό χρόνο προκειμένου να κατασκευαστεί: «Εξ ολοκλήρου είναι πάνω από μισή ώρα, ξεκινήσαμε την παραγωγή λίγο μετά τα Χριστούγεννα», είπε.

Όπως αποκάλυψε είναι και άλλα πρόσωπα που έχουν ζήτηση από τον κόσμο όπως ο Παφίλης, ο Λένιν, ο Στάλιν.

Όσον αφορά πολιτικούς από άλλες παρατάξεις η Πηνελόπη Καλογεροπούλου δηλώνει ότι «Το χέρι δεν μπορεί να ζωγραφίσει δεξιά».

«Είναι ωραίο να φτιάχνεις κάτι για να βλέπεις την αγάπη του κόσμου και να σε εκφράζει, επομένως το δικό μου χέρι πάει μόνο αριστερά», υπογράμμισε.

Σε ερώτηση για το αν ο Γ.Γ. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας έχει αγοράσει λαμπάδα με τον ίδιο, η κυρία Καλογεροπούλου απάντησε: «Ο ίδιος δεν έχει αγοράσει λαμπάδα από εμάς αλλά νομίζω ότι του έχουν πάει».

Λαμπάδες με πολιτικά πρόσωπα και στο εξωτερικό

Το εργαστήρι πραγματοποιεί αποστολές και στο εξωτερικό: «Όπου υπάρχουν Έλληνες απόδημοι στέλνουμε λαμπάδες, βλέπουμε αρκετές χώρες του εξωτερικού. Με τρομάζει η δύναμη του internet», τόνισε.

Ωστόσο η ίδια το βράδυ της Ανάστασης θα κρατήσει τη λαμπάδα με το νέο σχέδιο του κύριου Κουτσούμπα. «Θα κρατήσω το συγκεκριμένο σχέδιο με την ατάκα "έχει και η κοροϊδία τα όριά της" γιατί με εκφράζει».

«Την υπόλοιπη σεζόν στο εργαστήρι ασχολούνται με άλλες δημιουργίες. «Τα κουτσουμπίνια έχουν επεκταθεί σε όλη τη σεζόν, τα σχέδια αυτά έχουν βγει σε λαμπάδες, κούπες, μπλούζες κ.ά.. Επιπλέον, ασχολούμαστε με τις διακοσμήσεις γάμων και βαπτίσεων», δήλωσε η Πηνελόπη Καλογεροπούλου.

Τέλος, αποκάλυψε ότι μεγαλύτερη ζήτηση παρουσιάζουν οι λαμπάδες με τις ατάκες του Δημήτρη Κουτσούμπα, του Λένιν και του Στάλιν. «Φέτος η λαμπάδα που έχει σημειώσει τις μεγαλύτερες λαμπάδες είναι εκείνη του Λένιν, του Άρη Βελουχιώτη και το καινούργιο σχέδιο με τον κύριο Κουτσούμπα που αναγράφει "έχει και η κοροϊδία τα όρια της"».

Διαβάστε επίσης

Πάσχα στην Ελλάδα: Προορισμοί μία ανάσα από την Αθήνα

Πρωτομαγιά 2024: Μεταφέρεται η αργία - Πότε θα κάτσουμε

Δείτε όλο το Weekend Edition εδώ