ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Γιάννης Μήτσιος στο Newsbomb.gr: Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι επικίνδυνη για την Ελλάδα

Γιάννης Μήτσιος στο Newsbomb.gr: Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι επικίνδυνη για την Ελλάδα

Συμφωνία των Πρεσπών | Ειδήσεις: Ως εθνικά επιζήμια περιγράφει στο Newsbomb.gr και το δημοσιογράφο Χρήστο Θ. Παναγόπουλο την κύρωση της προωθούμενης συμφωνίας ανάμεσα στην Ελλάδα και τα Σκόπια για το ονοματολογικό, ο διεθνολόγος και συγγραφέας, Γιάννης Μήτσιος.

Εκτιμά πως η Συμφωνία των Πρεσπών είναι μια κακή συμφωνία, καθώς επήλθε κατόπιν μεγάλης πίεσης από το διεθνή παράγοντα, τόσο απέναντι στην Ελλάδα όσο και έναντι των Σκοπίων.

«Είναι μια κακή συμφωνία, γιατί δεν τη θέλει κανένας: Έπρεπε να διαλυθούν τέσσερα πολιτικά κόμματα, έπρεπε να διχαστεί ο ελληνικός λαός. Δεν εισακούστηκε η γνώμη του ελληνικού λαού, του κόσμου που κατέβηκε κατά χιλιάδες στο Σύνταγμα, εκφράζοντας την αντίθεσή του στο σύμφωνο αυτό», υπογραμμίζει ο κ. Μήτσιος.

Ο έγκριτος διεθνολόγος εκτιμά πως ήταν λάθος η μη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για ένα τόσο σοβαρό εθνικό θέμα, ενώ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την εφαρμογή της Συμφωνίας τη στιγμή που διαμορφώνονται εξαιρετικά ρευστές καταστάσεις στο γεωπολιτικό σκηνικό των Βαλκανίων.

Ακούστε παρακάτω τη συνέντευξη του διεθνολόγου Γιάννη Μήτσιου στο Newsbomb.gr:

Διαβάστε ΕΔΩ όλα τα θέματα για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις