ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

iPhone 5: Οι 5 ατέλειες του νέου μοντέλου

iPhone 5: Οι 5 ατέλειες του  νέου μοντέλου

Τα παράπονα όσων πρόλαβαν και αγόρασαν το νέο smartphone τηςApple επικεντρώνονται σε 5 σημεία. Φαίνεται ότι το έχει το νούμερο.

Το μοντέλο λέγεται iPhone 5. Έχει πουλήσει ήδη 5 εκατομμύρια κομμάτια. Και έχει 5 σημαντικές ατέλειες. Το έχει, φαίνεται, το νούμερο. Αλλά ας τα πάρουμε από την αρχή…

Το προηγούμενο Σαββατοκύριακο άρχισε να διατίθεται στα καταστήματα των πιο μεγάλων αγορών (ΗΠΑ, Ιαπωνία, Μ. Βρετανία κλπ) το νέο smartphone της Apple. Εξαντλήθηκε σε χρόνο ρεκόρ, όπως αναμενόταν, πολύ πιο γρήγορα απ’ ότι τα προγενέστερα μοντέλα. Στο πρώτο τριήμερό του το iPhone 4S είχε ξεπουλήσει 5 εκατ. κομμάτια.

Όπως είναι λογικό, πολλοί από τους τυχερούς –ή βιαστικούς, καλύτερα- αυτούς κατόχους του νέου «αντικειμένου του πόθου» έσπευσαν να μοιραστούν στο Internet τις πρώτες τους εντυπώσεις. Και τα πρώτα τους παράπονα.

Από τις χιλιάδες «κριτικές» του iPhone 5 ως τώρα, φαίνεται ότι τα βασικά του προβλήματα είναι τα εξής 5:

Γρατζουνίζεται εύκολα

Η Μελίσα Τζένα Γκόντσεϊ, μάλιστα, το αποδεικνύει με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο. Δείτε το βίντεο στο τέλος του παρόντος άρθρου και θα καταλάβετε! Έβαλε τη δίχρονη κόρη της να παίξει με τα κλειδιά της και το νέο της iPhone και το αποτέλεσμα ήταν… απογοητευτικό. Η αλουμινένια κάσα του iPhone 5 γέμισε γρατζουνιές. Συγκρίνοντας το χάλι του νέου smartphone με την κάσα του iPhone 4S που έμεινε σχετικά αλώβητη, η Γκόντσεϊ έβαλε πολύ κόσμο σε σκέψεις…

Το νέο καλώδιο φόρτισης

Αυτό το παράπονο είχε εκφραστεί πριν καν βγει το νέο iPhone, όταν η Apple έκανε γνωστές τις προθέσεις της να αλλάξει τον παλιό dock connector με ένα μικρότερο καινούργιο. Το πρόβλημα είναι ότι όσοι είχαν διάφορες άλλες συσκευές που χρησιμοποιούσαν με το iPhone τους (όπως ηχεία κ.λπ) πρέπει τώρα να αποκτήσουν ειδικά ανταπτοράκια για κάθε μία από αυτές! Η λύση δόθηκε από την ίδια την Apple με ένα ανταπτοράκι που όμως κοστίζει 29 δολάρια έξτρα (39 αν χρειάζεσαι και νέο καλώδιο) και που –το χειρότερο- δεν υποστηρίζει την έξοδο βίντεο!

Είναι πολύ ελαφρό

Και γιατί είναι κακό αυτό; Φαίνεται ότι για πολύ κόσμο, είναι! Και αρκετοί είναι κι αυτοί που δεν ενθουσιάζονται καθόλου με το πόσο λεπτό έχει γίνει. Κι όμως! Δεν είναι παράλογο. Οι φανατικοί χρήστες του iPhone έχουν αποκτήσει κάποιες συνήθειες και η νέα συσκευή τους φαίνεται «ξένη». Ενώ το μέγεθός της και το βάρος της πολλές φορές τους κάνει να ξεχνούν την ύπαρξή της, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε ατυχήματα (σκεφτείτε ένα τζιν που μπαίνει στο πλυντήριο με ένα ξεχασμένο iPhone 5 στην κωλότσεπη).

Προβλήματα στην οθόνη

Δεν είναι λίγοι αυτοί οι χρήστες που έχουν διαμαρτυρηθεί για κάτι σαν φουσκάλες που εμφανίζονται σε διάφορα σημεία της οθόνης. Υπάρχει και σχετικό βίντεο

Διαρροή φωτός

Ανάμεσα στην κεραία και στο κουμπί ενεργοποίησης, ξεφεύγει μια αχτίδα φωτός! Είναι το φως της οθόνης που η κάσα του νέου iPhone 5 δεν έχει καταφέρει να περιορίσει μόνο εκεί που πρέπει. Η διαρροή δεν είναι μεγάλη και, απ’ ότι φαίνεται, αφορά πολύ λίγα μοντέλα –προφανώς πρόκειται για κακοτεχνία σε κάποια παρτίδα. Η Apple θα αντικαταστήσει τις προβληματικές συσκευές.

Διαβάστε επίσης:

Πουλήθηκαν ήδη 5 εκατ. iPhone 5

Βίντεο: Σπάει πλάκα με τους... φανατικούς της Apple

Ξεκαρδιστικό βίντεο: Η απόλυτη παρωδία για το iPhone5