ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

7 στους 10 Έλληνες χρησιμοποιούν Internet, 5 στους 10 έχουν Facebook

7 στους 10 Έλληνες χρησιμοποιούν Internet, 5 στους 10 έχουν Facebook

H τελευταία έρευνα Web ID της Bari-Focus δείχνει πως η χρήση του Διαδικτύου στη χώρα μας αυξάνεται με εντυπωσιακούς ρυθμούς.

Το εύρημα που εντυπωσιάζει περισσότερο στην πρόσφατη έρευνα της Bari-Focus είναι το ποσοστό του κόσμου που χρησιμοποιεί το Facebook. Οι μισοί Έλληνες έχουν λογαριασμό στο πιο δημοφιλές από τα social media, ποσοστό τόσο μεγάλο που μας βάζει σε σκέψεις ότι πολλοί από αυτούς που χρησιμοποιούν το Internet στη χώρα μας, δεν το χρησιμοποιούν για άλλο λόγο, παρά μόνο για το Facebook!

Κατά τα άλλα, αυτό που δείχνει η έρευνα που γίνεται κάθε χρόνο, είναι ότι η χρήση του Internet στην Ελλάδα βρίσκεται σε διαρκή άνοδο. Η διείσδυση, μάλιστα, στις ηλικίες 13-34 ετών βρίσκεται σε επίπεδα περίπου στο 90%.

Εκτός από τη χρήση των social media (Facebook, Twitter), αυτό που επίσης εντυπωσιάζει στην έρευνα είναι ο αριθμός των Ελλήνων που χρησιμοποιεί πλέον και το κινητό τηλέφωνό του για πρόσβαση στο Internet.

Η έρευνα δείχνει άνοδο 8 ποσοστιαίων μονάδων σε σχέση με πέρσι στη χρήση του Internet. H διείσδυσή του πια έχει φτάσει 69% του πληθυσμού από 61% που ήταν το 2011. Την ίδια ώρα υπάρχει σημαντική αύξηση και στη χρήση του Facebook, καθώς ενεργό λογαριασμό έχει το 46% των Ελλήνων (από 41% το 2011), ενώ ανοδικές τάσεις υπάρχουν και για το Twitter που έχει φθάσει στο 6% διείσδυση, από 2% πριν από 2 χρόνια.

Όσον αφορά στις ηλικίες, όπως είναι λογικό το Internet χρησιμοποιείται σχεδόν απ' όλους τους έφηβους και νέους. Το 95% των Ελλήνων ηλικίας 13-17 ετών χρησιμοποιεί το Internet και το ποσοστό ανεβαίνει στο 97% στις ηλικίες 18-24 ετών, ενώ υψηλό είναι και στην κατηγορία 25-34 ετών (89%). Οι έφηβοι και οι εικοσάρηδες οδηγούν την αύξηση, λοιπόν, στην Ελλάδα. Καθώς μεγαλώνουν και αλλάζουν ηλικιακή ομάδα, τόσο το ποσοστό διείσδυσης του Internet στο σύνολο του πληθυσμού θα αυξάνεται. Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως ακόμη και το 63% των παιδιών 7-9 ετών και το 79% στην κατηγορία 10-12 ετών, χρησιμοποιεί το Internet!

Οι χρήστες των υπηρεσιών κοινωνικής δικτύωσης είναι συνδεδεμένοι κατά μέσο όρο 5 ημέρες την εβδομάδα, ενώ όσοι συνδέονται μέσω του κινητού τους είναι 4 ημέρες. Το 33,6% των χρηστών social media συνδέεται στο Facebook μέσω κινητού.

Τέλος, το 13% των Ελλήνων έχει παρακολουθήσει τηλεοπτικά προγράμματα μέσω Internet (από 3,9% που ήταν πριν από 2 χρόνια), ενώ το 63% δηλώνει ότι συμφωνεί με την άποψη ότι το Διαδίκτυο αλλάζει προς το καλύτερο τη δημοσιογραφία και τα μέσα ενημέρωσης. Επίσης, ένα 19% έχει κάνει online αγορές, έχοντας το τελευταίο εξάμηνο πραγματοποιήσει 4,9 συναλλαγές κατά μέσο όρο με τη μέση δαπάνη ανά άτομο να είναι στα 456 ευρώ στο διάστημα αυτό, νούμερο αναμφισβήτητα εντυπωσιακό που δείχνει ότι το μέλλον των αγορών και στην Ελλάδα είναι online.

Διαβάστε επίσης:

Facebook vs Πραγματική Ζωή!

Η φωτογραφία με τα περισσότερα likes στην ιστορία του Facebook!

Παρακολουθούν τις κινήσεις και τα μηνύματά μας στο Διαδίκτυο!