ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Δρόμος που φωσφορίζει στο σκοτάδι! (video+photos)

Δρόμος που φωσφορίζει στο σκοτάδι! (video+photos)

Μετά το παγωτό και τα φυτά που λάμπουν στο σκοτάδι, η Ολλανδία προτείνει μία νέα επαναστατική τεχνολογία, «στριμώχνοντας» στη λίστα με τα… φωσφορίζοντα και τους δρόμους!

Για την ακρίβεια, οι Ολλανδοί είναι πολύ πιθανόν τα επόμενα χρόνια να διασχίζουν μεγάλους αυτοκινητόδρομους χωρίς φώτα! Πως; Απλά ακολουθώντας γραμμές και σήματα που φωσφορίζουν στο σκοτάδι! Κάτι σαν την ταινία της Disney, Tron!

Η ιδέα ανήκει στην ολλανδική εταιρία μηχανικής, Heijmans, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι χρησιμοποιείται ήδη πιλοτικά σε δρόμο στα νότια της χώρας.

Αν το πείραμα - που έχει την ευλογία της ολλανδικής κυβέρνησης - κριθεί επιτυχημένο, τότε ανοίγει ο… φωσφοριζέ δρόμος για ένα πρότζεκτ που θα γλυτώσει εκατομμύρια ευρώ από τις δημόσιες δαπάνες, κλείνοντας παράλληλα το… μάτι στο περιβάλλον και στην εξοικονόμηση ενέργειας!

«Θα μπορούσε να είναι μια φθηνή και ασφαλή αντικατάσταση των ηλεκτρικών φώτων. Η λάμψη που απορροφάται από το φως της ημέρας θα μπορούσε να ακτινοβολήσει σταθερά για μέχρι και οκτώ ώρες», τόνισε ο Roosegaarde, εμπνευστής της ιδέας που θέλει μια ντίσκο να τροφοδοτείται με ενέργεια από τις χορευτικές κινήσεις των πελατών της!

Διαβάστε ακόμα:

Φυτά που λάμπουν στο σκοτάδι! (photos)

Παγωτό που φωσφορίζει με τιμή που …καίει

Πατέρας αυτοθυσιάστηκε για να σώσει το παιδί του! (photos)