ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Microsoft: Ένα λειτουργικό για όλες τις συσκευές

Microsoft: Ένα λειτουργικό για όλες τις συσκευές

Όχι μόνο σε PC αλλά και σε κινητά και ταμπλέτες θα τρέχει η επόμενη έκδοση των Microsoft ο νέος διευθύνων σύμβουλος της παρουσιάζοντας τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας.

«Θα βελτιστοποιήσουμε την επόμενη έκδοση των Windows, από τα τρία λειτουργικά συστήματα που υπάρχουν σήμερα, σε ένα ενοποιημένο λειτουργικό σύστημα για οθόνες όλων των μεγεθών» είπε ο Ναντέλα σύμφωνα με το απομαγνητοφωνημένο κείμενο της παρουσίασης.

Ο αναλυτής Κρις Γκριν της συμβουλευτικής εταιρείας Davis Murphy Group εξηγεί πως, η Microsoft θα μπορούσε πρακτικά να καταργήσει τη σημερινή έκδοση Windows RT, σχεδιασμένη να τρέχει σε φορητές συσκευές με επεξεργαστές ARM, και να αναπτύξει τη νέα έκδοση για Windows για επεξεργαστές x86.

«Έχουν υπάρξει σημαντικά βήματα προόδου στην εξοικονόμηση ενέργειας σε τσιπ x86 εξαιρετικά χαμηλής κατανάλωσης, οπότε πλησιάζουν σε ένα στάδιο στο οποίο θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σε smartphone που τρέχουν έναν κοινό κώδικα Windows» εκτίμησε ο Γκριν σχολιάζοντας το θέμα στο BBC.

Το θετικό για τους χρήστες, επισήμανε ο Ναντέλα, είναι ότι θα μπορούν να τρέχουν τις ίδιες εφαρμογές σε όλες τις συσκευές τους.