ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Το iPhone 6 «εκτοξεύει» την Apple

Το iPhone 6 «εκτοξεύει» την Apple

Απογειώνονται τα κέρδη της Apple από τα νέα τηλέφωνα που σχεδίασε η εταιρεία στο χώρο της τεχνολογίας.

Στις ανακοινώσεις της για τα οικονομικά αποτελέσματα του Γ' τριμήνου του 2014, η Apple παρουσίασε ρεκόρ εσόδων και κερδοφορίας, η οποία συνδέεται άμεσα με την κυκλοφορία των iPhone 6 και 6 Plus, με τον διευθύνων σύμβουλο της να δηλώνει πως οι πωλήσεις είναι σε τέτοια επίπεδα που το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να παρατηρηθούν ελλείψεις στα ράφια των μαγαζιών.

Στην Ελλάδα οι συσκευές αναμένεται να κάνουν την εμφάνισή τους στις 31 Οκτωβρίου. Σύμφωνα με την Apple, στις χώρες που η κυκλοφορία τους ξεκίνησε νωρίτερα, οι πωλήσεις ξεπέρασαν ακόμα και τις πιο αισιόδοξες εκτιμήσεις. Τα έσοδα της εταιρείας έφτασαν τα 42.1 δισ. δολάρια στο τρίμηνο και τα καθαρά κέρδη ήταν 8.5 δισ. δολάρια, μόνο το Γ' τρίμηνο του έτους.

Το γεγονός αυτό αναμένεται να δώσει ώθηση και στη μετοχή της εταιρείας στο χρηματιστήριο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσε ο Τιμ Κλοκ, οι πωλήσεις των συσκευών στο ίδιο χρονικό διάστημα έφτασαν τα 39,2 εκατομμύρια, οπότε φέτος ο αριθμός είναι αυξημένος κατά 16% από πέρυσι.

Αύξηση όμως παρουσιάζεται και στις πωλήσεις των υπολογιστών Mac αφού στο τρίμηνο πουλήθηκαν 5.52 εκατομμύρια υπολογιστές, έναντι 4.6 εκατ. πέρυσι.

Η μοναδική πτώση που κατέγραψαν τα οικονομικά της Apple, είναι στα ipad και τα iPod. Σύμφωνα με τα στοιχεία, πέρυσι στο Γ' τρίμηνο είχαν πωληθεί 14,1 εκατ. συσκευές ipad, έναντι 12.3 εκ. συσκευών φέτος. Η πτώση στην πώληση ipod κυμαίνεται στο 25%.