ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Ακόμα πιο έξυπνα «smartphones»

Ακόμα πιο έξυπνα «smartphones»

Η εταιρία «Samsung», φαίνεται να θέλει να διατηρήσει την επιτυχία της στην αγορά των smartphone, καθώς δήλωσε ότι σκοπεύει να εισαγάγει κινητά τηλέφωνα με ευλύγιστες οθόνες.

Σύμφωνα με μια έκθεση της IDG, οι κατασκευαστές της Samsung, δήλωσαν ότι θα αξιοποιήσουν την επιτυχία του smartphone Galaxy S ΙΙ, μια συσκευή που έχει ήδη ξεπεράσει τις δέκα εκατομμύρια πωλήσεις από την ημερομηνία κυκλοφορίας του πριν από πέντε μήνες.

Η λειτουργία της οθόνης επιτυγχάνεται με τη χρήση ενός ευέλικτου OLED (οργανική δίοδος εκπομπής φωτός), η οποία μπορεί να καθοριστεί μέσα σε άκαμπτο θήκες, για να διατηρήσει την καμπυλότητα της οθόνης. Η κατασκευή των ΟLED, επιτελείται χρησιμοποιώντας υλικά που εξασφαλίζουν την παραγωγή φωτός από κάθε pixel, καθιστώντας τες ευκολότερο να χρησιμοποιηθούν από τις οθόνες LCD, οι οποίες απαιτούν μια ευέλικτη οθόνη αλλά και ένα οπίσθιο φωτισμό.

Η τεχνολογία OLED υπάρχει για αρκετά χρόνια, αλλά μέχρι πρόσφατα η τεχνολογία δεν θεωρούνταν αξιόπιστη αρκετά, για να χρησιμοποιηθεί σε καταναλωτικές ηλεκτρονικές συσκευές.

Αν και η εταιρία «Samsung», δεν συνηθίζει να εισαγάγει σύντομα τα προϊόντα της στην αγορά, τα νέα «τηλέφωνα λάστιχο» θα κυκλοφορήσουν το πρώτο εξάμηνο του νέου έτους.