ΤΑΞΙΔΙ ΕΛΛΑΔΑ

Το «Game of Thones» στα... Μετέωρα! (pics)

Το «Game of Thones» στα... Μετέωρα! (pics)

Δεν είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς γιατί τα βραχώδη όρη των Μετεώρων έχουν προβληθεί σε έργα επιστημονικής φαντασίας... αυτό το μέρος μοιάζει πραγματικά μαγικό, σύμφωνα με τη Huffington Post.


Όπως αναφέρει σε άρθρο της η αμερικανική ιστοσελίδα, τα Μετέωρα, μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO, βρίσκονται στο θεσσαλικό κάμπο, σε απόσταση περίπου τεσσάρων ωρών από την Αθήνα. Η περιοχή φιλοξενούσε κάποτε 24 μοναστήρια (έξι σώζονται μέχρι σήμερα) που έμοιαζαν να «αιωρούνται στον αέρα» σε ύψος πάνω από 400 μέτρα.

Τα Μετέωρα είναι ως επί το πλείστον ανεξερεύνητα από τους τουρίστες, σύμφωνα με το Atlas Obscura, αλλά αυτό μπορεί να αλλάξει. Ο ρόλος τους στην τηλεοπτική σειρά «Game of Thrones» ως «Eyrie», το προπύργιο του Οίκου Arryn, θα μπορούσε να τα μετατρέψει σε έναν προορισμό προσκυνήματος για τα εκατομμύρια των θαυμαστών της σειράς. Η περιοχή αυτή χρησιμοποιήθηκε επίσης επίσης στα γυρίσματα της ταινίας του Τζέιμς Μποντ «Για τα μάτια σου μόνο».

Γιατί λοιπόν να πάει κανείς στα Μετέωρα; Για τη θέα, για το τοπίο και την ανάβαση. Οι επισκέπτες μπορούν να ανέβουν στα βράχια και να επισκεφτούν ακόμη και τα εν λειτουργία μοναστήρια.

Δειτε τις φωτογραφίες: