ΤΑΞΙΔΙ ΕΛΛΑΔΑ

Σπέτσες: Απόδραση στο νησί της Μπουμπουλίνας

Σπέτσες: Απόδραση στο νησί της Μπουμπουλίνας

Σπέτσες: Το νησί του Αργοσαρωνικού που προσφέρει ρομαντικές διακοπές, βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από την Αθήνα με πρόσβαση τόσο από θάλασσα όσο και από στεριά... Θα σας μείνει αξέχαστο για την ομορφιά του αλλά και τις βόλτες τόσο με τις άμαξες όσο και με τα καϊκια.

Οι Σπέτσες, μαζί με την Ύδρα και τα Ψαρά, ήταν από τα πρώτα νησιά που επαναστάτησαν, με ενεργό συμμετοχή στον αγώνα έναντι των Τούρκων. Το νησί έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο στην Ελληνική Επανάσταση. Τα εμπορικά πλοία, ο σπετσιώτικος στόλος, έλαβαν μέρος σε ναυμαχίες, όπως αυτός της Αρμάτας (που γιορτάζεται κάθε 10 Σεπτεμβρίου). Την περίοδο εκείνη έγραψαν ιστορία η Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα, ο Ανδρέας Μιαούλης, ο Χατζηγιάννης Μέξης κ.ά.

spetses2

Αξιοθέατα
Οι Σπέτσες έχουν διατηρήσει τον παραδοσιακό τους χαρακτήρα, με αρχοντικά σπίτια, υπαίθρια γλυπτά αλλά και μουσεία.

Στις Σπέτσες υπάρχει ένας από τους παλιότερους φάρους που λειτούργησαν στην Ελλάδα. Ο Φάρος βρίσκεται από το 1837 στην δεξιότερη άκρη στο παλιό λιμάνι των Σπετσών.

Αρχικά λειτουργούσε με πετρέλαιο, ενώ από 1986 έχει γίνει αυτόματος και ανάβει με ηλεκτρικό ρεύμα.

Στο λιμάνι των Σπετσών βρίσκεται η Ντάπια, το παλιό πυροβολείο που ονομάστηκε έτσι από την τουρκική λέξη που ορίζει το κανονιοστάσιο.

Η Ντάπια ήταν επίσης ο τόπος συγκέντρωσης των αρχόντων και των καπεταναίων του 1821.

Στην πλατεία με τα κανόνια, βρίσκεται το άγαλμα της Μπουμπουλίνας αλλά και το αρχοντικό της στο οποίο στεγάζεται και το ομώνυμο μουσείο.

spetses3

Στην εποχή των μπουρλοτιέρηδων θα σας ταξιδέψει το Μουσείο των Σπετσών, που "φιλοξενείται" στο αρχοντικό του Χατζηγιάννη Μέξη, ενός από τους πρώτους άρχοντες του νησιού στα χρόνια του Αγώνα της Εθνικής Ανεξαρτησίας.

Από τα σημαντικότερα εκθέματα του μουσείου είναι η Σημαία της Επανάστασης, τα οστά της Λασκαρίνας Μπουμπουλίνας, τα όπλα και οι προσωπογραφίες των Σπετσιωτών ναυμάχων.

spetses4

Σπέτσες Παραλίες

Οι Σπέτσες διαθέτουν πανέμορφες παραλίες, με πεντακάθαρα νερά .Στις παραλίες στις Σπέτσες μπορείτε να πάτε με καίκια αλλά και θαλάσσια ταξί.

Κοντά στο λιμάνι βρίσκεται η Παραλία του Αγίου Μάμα, ενώ όμορφη είναι η παραλία Κουνουπίτσα, στην ομώνυμη συνοικία που δημιουργήθηκε αμέσως μετά την επανάσταση του 1821.

Η Κουνουπίτσα διαθέτει μικρές παραλίες από βότσαλο και άμμο όπου μπορείτε να κολυμπήσετε μέσα στην πόλη των Σπετσών, η απλά να απολαύσετε το φαγητό ή το ποτό σας δίπλα στο κύμα στα γραφικά μαγαζάκια που υπάρχουν σε όλο το μήκος της.

spetses5

Τρόποι μετάβασης στο νησί

Από την Αθήνα μπορείτε να ακολουθήσετε οδικώς την διαδρομή προς Επίδαυρο, Κρανίδι, Πόρτο Χέλι με προορισμό την Κόστα. Απέναντι είναι οι Σπέτσες, όπου πηγαίνετε με ferryboat, καϊκι ή θαλάσσιο ταξί.

Επίσης, υπάρχει λεωφορείο από την Αθήνα για την Κόστα, με τακτική υπεραστική συγκοινωνία, από τον σταθμό υπεραστικών λεωφορείων της Λ. Κηφισού.

Αν επιλέξετε πλοίο, θα ταξιδέψετε με flying dolphing από τον Πειραιά.

spetses6

Διαβάστε επίσης

Ποιο ελληνικό νησί επιλέγουν οι Ευρωπαίοι «partyanimals»;

Πραγματικές… διακοπές στη Λέρο