TRAVEL

Ένα Drone... πάνω από την ωραιότερη πόλη της Ευρώπης! (vid)

Ένα Drone... πάνω από την ωραιότερη πόλη της Ευρώπης! (vid)

Η πρωτεύουσα της Τσεχίας είναι ιδανική για μια ανοιξιάτικη τριήμερη απόδραση, καθώς είναι μικρή και θα τη γυρίσετε εύκολα.

Αναπτύσσεται εκατέρωθεν του ποταμού Μολδάβα, με τη φημισμένη γέφυρα του Καρόλου να κυριαρχεί μεταξύ πολλών ακόμη που ενώνουν τα δύο κομμάτια γης. Στην ανατολική πλευρά βρίσκεται η παλιά πόλη (Στάρε Μιέστο), με την εβραϊκή συνοικία βορειότερα και τη νέα πόλη (επέκταση επί Καρόλου Δ' τον 14ο αι.) προς τα νότια.

Απέναντι, στο δυτικό τμήμα, δεσπόζει το Κάστρο της Πράγας (Χρατσάνι), ενώ οι πολύχρωμες προσόψεις των κτιρίων της Μάλα Στράνα αιχμαλωτίζουν τα βλέμματα. Η υπόλοιπη Πράγα είναι σε στυλ σοβιέτ, με μονομπλόκ πολυκατοικίες.

Τέσσερις βασικοί αρχιτεκτονικοί ρυθμοί – γοτθικός, αναγεννησιακός, μπαρόκ, αρ-νουβό – εναλλάσσονται σε ένα μοναδικό παζλ, ενώ οι μελωδίες από τους πλανόδιους μουσικούς χαρίζουν μια ονειρεμένη αύρα στην περιπλάνησή σας στα σοκάκια της.

Ειδικά κατά τη διάρκεια του Διεθνούς Μουσικού Φεστιβάλ της Ανοιξης (12/5 - 4/6), συμφωνικές ορχήστρες και σύνολα μουσικής δωματίου δίνουν συναυλίες παντού. Παρ' όλα αυτά η πόλη δεν έχει τον αναμενόμενο ευρωπαϊκό αέρα, ο κόσμος είναι κλειστός και καχύποπτος – όχι ότι δεν υπάρχει διάθεση εκσυχρονισμού, αλλά δεν είναι εκτεταμένος ακόμα.