TRAVEL

Ταξιδεύουμε στις πιο πολύχρωμες πόλεις του κόσμου!

Ταξιδεύουμε στις πιο πολύχρωμες πόλεις του κόσμου!

Σου φτιάχνουν τη διάθεση, είναι παιχνιδιάρικες, πολύχρωμες και σε καλούν να τις επισκεφτείς!

La Boca, Μπουένος Άιρες

36272-569-18

Η πολύχρωμη γειτονιά του λιμανιού δημιουργήθηκε με τα άχρηστα υλικά που μάζευαν τότε οι μετανάστες από τα ναυπηγία καθώς και τις μπογιές που περίσσευαν από τα πλοία. Η πόλη με τα πιο φανταχτερά χρώματα που μπορεί να σκεφτεί κανείς, η La Boca είναι γεμάτη στενά δρομάκια και καφετέριες που μοιάζουν να σταμάτησαν στη δεκαετία του '50. Στον περίφημο δρόμο με τα πολύχρωμα σπίτια, γνωστό ως Caminito κυκλοφορούν υπαίθριοι χορευτές, ενώ υπάρχουν εκθέματα τέχνης και παζάρι.

Bo-Kaap, Κέιπ Τάουν

36272-569-110

Μια ιστορική μουσουλμανική γειτονιά στους πρόποδες του λόφου Signal, η οποία χαρακτηρίζεται από τα πολύχρωμα σπίτια βαμμένα σε έντονα χρώματα όπως κίτρινα, πράσινα και φούξια. Η πολυπολιτισμική αυτή γειτονιά με τα λιθόστρωτα δρομάκια είναι πλέον περιζήτητη εξαιτίας της τοποθεσίας και του ρομαντικού χαρακτήρα της.

Vernazza, Ιταλία

flat550x550075f

Ένα από τα πιο όμορφα και πολύχρωμα χωριά των 1.000 κατοίκων είναι το Cinque Terre (Πέντε Χωριά) της ιταλικής Ριβιέρα, ένα χωριό στο οποίο τα αυτοκίνητα απαγορεύονται στη Vernazza που είναι ένα αυθεντικό ψαροχώρι σε παστέλ ροζ, κίτρινες και τιρκουάζ αποχρώσεις. Εξαιτίας των πλημμυρών του 2011 το χωριό, όπως και τα υπόλοιπα της περιοχής, υπέστη σοβαρές καταστροφές, γι' αυτό και γίνονται αρκετά έργα αποκατάστασης.

Jaipur, Ινδία

jipu

Αφορμή για να βαφτεί όλη η πόλη ροζ, στάθηκε η επίσκεψη του πρίγκιπας της Ουαλίας Εδουάρδου το 1853, έπειτα από εντολή που έδωσε ο Μαχαραγιά Sawai Ram Singh προς τιμήν του επίτιμου καλεσμένου του. Ωστόσο μια άλλη εκδοχή αναφέρει πως η «Ροζ Πόλη» όπως είναι γνωστή έως σήμερα, βάφτηκε ροζ για να τιμηθεί ο ινδουιστικός θεός Σίβας του οποίου θεωρείται ότι είναι το αγαπημένο χρώμα. Η πρωτεύουσα του κρατιδίου του Ρατζαστάν έχει εκπληκτική αρχιτεκτονική: η κατασκευή της ξεκίνησε το 1727 και ολοκληρώθηκε μέσα σε 4 χρόνια αποκτώντας παλάτια, δρόμους και πλατείες. Χωρίστηκε σε 9 τετράγωνα δύο εκ των οποίων περιλαμβάνουν κυβερνητικά κτίρια και τα υπόλοιπα είναι δημόσια. Ακόμη και σήμερα οι λεωφόροι εξακολουθούν να είναι βαμμένες ροζ.

Balat, Κωνσταντινούπολη

balay

Μια βόλτα στα σοκάκια, ανάμεσα στα κίτρινα και ροζ σπίτια με τις κόκκινες και πράσινες κουρτίνες, μοιάζει με ταξίδι στο χρόνο. Η γειτονιά αυτή αποτελεί το στολίδι της περιοχής παρά την παρακμή που έχει επέλθει. Τα πολύχρωμα παραδοσιακά σπίτια, τα πλακόστρωτα στενά, οι μπουγάδες απλωμένες ανάμεσα σε αντικριστά μπαλκόνια δημιουργούν ένα μοναδικό σκηνικό που δίνει την εντύπωση πως είναι βγαλμένο από πίνακα ζωγραφικής.

Willemstad, Κουρακάο

koit


Είναι διαφορετικό από τα υπόλοιπα νησιά της Ανατολικής Καραϊβικής και σύμφωνα με τον τοπικό θρύλο, το 180 αιώνα το νησί όντας υπό την κυριαρχία των Ολλανδών, ο διοικητής τότε απέδωσε τις ημικρανίες που τον ταλαιπωρούσαν στο γεγονός ότι ο δυνατός ήλιος της Καραϊβικής αντανακλούσε στους γυμνούς τοίχους των σπιτιών. Σύμφωνα με διάταγμα οι κάτοικοι ήταν αναγκασμένοι να βάψουν όλα τα κτίρια της πρωτεύουσας με οποιοδήποτε χρώμα εκτός από λευκό.