TRAVEL

Μια φθινοπωρινή βόλτα στις ωραιότερες λίμνες της Ελλάδας

Μια φθινοπωρινή βόλτα στις ωραιότερες λίμνες της Ελλάδας

Τα πελάγη της Ελλάδας τα έχουμε αρμενίσει, ας γνωρίσουμε και τις ομορφότερες λίμνες της χώρας που φιλοξενούν πλούσια πανίδα και χλωρίδα.

Λίμνη Κερκίνη

4947907

Έχει χαρακτηριστεί από τους κορυφαίους υγρότοπους (Διεθνούς Σημασίας). Η Κερκίνη απλώνει τη μεθυστική της φύση γύρω από φράγμα του Στρυμώνα στη σκιά του όρους Μπέλλες και μας προκαλεί για περιπάτους με περίγραμμα τις άγριες ιτιές.

Λίμνη Πλαστήρα

plasthria

Είκοσι τέσσερα τετραγωνικά χιλιόμετρα με διαδρομές, που αγκαλιάζουν τις όχθες της λίμνης αποτελούν το ιδανικό φθινοπωρινό παράδεισο στο κέντρο της χώρας.

Πρέσπες

prespes

Δύο από τις ομορφότερες λίμνες της χώρας, συναποτελούν τον Εθνικό Δρυμό Πρεσπών και αποτελούν το κρησφύγετο εκατοντάδων σπάνιων ειδών χλωρίδας και πανίδας. Γύρω από τις όχθες τους, απλώνονται δεκαεπτά μικροί παραδοσιακοί οικισμοί.

Λίμνη Ιωαννίνων

iwannina

Η πιο γνωστή ίσως λίμνη όχι τόσο για την ομορφιά της αλλά για τον μυστηριώδη χαρακτήρα της είναι η λίμνη Ιωαννίνων. Με τους περισσότερους μύθους της να αιωρούνται πάνω από τα γαλήνια, συνήθως, νερά της και το «φονικό» της κυρά- Φροσύνης να πρωταγωνιστεί δεν είναι τυχαίο το προσωνύμιο «μυστήριο» για τη Λίμνη.