ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ

Έχουν σβήσει ονόματα από τη λίστα Λαγκάρντ

Έχουν σβήσει ονόματα από τη λίστα Λαγκάρντ

Μου το «σφύριξε» μαχητικός σύντροφος και συναγωνιστής μέσα από το ΣΔΟΕ: Υπάρχουν σβησμένα ονόματα στη λίστα Λαγκάρντ. Δηλαδή έχουν αφαιρεθεί ονόματα μεγαλοκαταθετών στην ελβετική τράπεζα HSBC. Από ποιον; Και ποια; Άγνωστο.

Γι αυτό και τώρα επίσημα έχει ζητήσει το υπουργείο Οικονομικών από το Παρίσι να μας ξαναστείλουν τη «μη πειραγμένη λίστα» για να γίνουν διασταυρώσεις με αυτό το απόκομμα λίστας που είχε έρθει στην Ελλάδα και έκανε βόλτες σε υπουργεία, σπίτια υπουργών και συρτάρια των Παπακωνσταντίνου και Σία.

Και για να δείτε πόσο ξεφτίλα κράτος είμαστε, έμαθα ότι στη Γερμανία πλήρωσαν 3,5 εκατ. ευρώ από τα κρατικά ταμεία για να αποκτήσουν τη λίστα με τα ονόματα των μεγαλοκαταθετών στην ελβετική τράπεζα.

Έκαναν διασταυρώσεις, έπιασαν στα «πράσα» τους φοροφυγάδες και το γερμανικό δημόσιο κέρδισε 2,5 δισ. ευρώ από τα πρόστιμα που τους έβαλε. Δηλαδή οι Γερμανοί πλήρωσαν 3,5 εκατ. ευρώ και έβγαλαν 2,5 δις. ευρώ. Αυτές είναι σωστές κρατικές κινήσεις.

Και εδώ τι κάναμε έστω με αυτό το απόκομμα της λίστας που είχαμε; Την είχε πάρει ο Βενιζέλος σπίτι του να την κρατάει ζεστή. Αλλά έτσι δεν πάμε πουθενά.