ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ

«Κάντε στην άκρη... Αναλαμβάνει ο Σαμαράς!», τo είπαν και οι παπαγάλοι...

«Κάντε στην άκρη... Αναλαμβάνει ο Σαμαράς!», τo είπαν και οι παπαγάλοι...

Τα «παπαγαλάκια» μαρτυρούν πολλές φορές την αλήθεια, άθελά τους βέβαια. Διαβάζω για παράδειγμα, σε διάφορα μπλόκ και διάφορα site - που είναι όπως λέμε φίλα προσκείμενα στην κυβέρνηση (για να μην πω τιποτα πιο βαρύ) - ότι επιτέλους ο Σαμαράς αναλαμβάνει την πολιτική διαπραγμάτευση και ότι αυτό είναι το νέο σχέδιο της κυβέρνησης.

Αυτό είναι ας πούμε το νέο δόγμα. Το παίρνει όλο το ζήτημα πάνω του ο Σαμαράς, στις πλάτες του!

Διαβάζοντας τα παραπάνω αναρρωτιιέμαι τα θέλουν και τα γράφουν ή τους ξεφεύγουν λόγω απειρίας;

Πως το λέει ο λαός; «Θέλει η... να κρυφτεί κι η χαρά δεν την αφήνει».

Δηλαδή για να καταλάβουμε, βρε «τρελόπαιδα της δημοσιογραφίας», δυο χρόνια ποιος την είχε την πολιτική διαπραγμάτευση; Δυο χρόνια τώρα ποιος είχε στα χέρια του την κατάσταση;

Όμως αναλύοντας λίγο παραπάνω καταλήγω στο συμπέρασμα ότι σε αυτό έχετε δίκιο, διότι δυο χρόνια την κατάσταση την είχαν στα χέρια τους οι δανειστές και η Καγκελαρία. Η Μέρκελ, ο Σόιμπλε, ο Φούχτελ, ο Ράιχνεμπαχ, ο Όλι Ρεν, η Κριστιν Λαγκάρντ και οι διάφοροι άλλοι... δημοκρατικοί συγγενείς.

Αίφνης λοιπόν αποφάσισε να την πάρει στα χέρια του ο Αντώνης Σαμαράς και να επιτελέσει τον ρόλο του Έλληνα πρωθυπουργού. Νωρίς το θυμήθηκε.

Μάλιστα μετά την είδηση ότι αναλαμβάνει ο Σαμαράς, στάζουν από ιδρώτα στην Καγκελαρία. Μούσκεψαν που λέμε. Τρόμος πάνω από το Βερολίνο. Εφιάλτης.

Και να τα «σεντόνια» απο τους κονδυλοφόρους και να οι διθύραμβοι για τον καταπληκτικό πρωθυπουργό μας και τον καταπληκτικό ΕΝΦΙΑ. Και να σου τα ρεπορτάζ για τους άσους στο μανίκι του Σαμαρά και για τα βαριά χαρτιά του Χαρδούβελη στις αποσκευές για το Παρίσι. Τόσο βαριά που δεν μπορεί ο Γκίκας να σηκώσει τις βαλίτσες και τόσοι πολλοί οι άσοι που θα έτριβε τα μάτια του ο Μάικλ Λαμάρ.

Αλλά να, πάνω στην πρεμούρα να γράψουνε καμιά καλή κουβέντα παραπάνω τους «φεύγουνε» και μερικές αλήθειες.

Βρε, για να κάνεις αβάντα πρέπει να ξέρεις να την κάνεις. Με τάκτ. Χωρίς υπερβολές. Γιαβάς γιαβάς... Να μην εκθέτεις τον διαφημιζόμενο...