ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ

H Eλλάδα πεθαίνει στις ουρές και στα ράντζα κάθε μέρα!

H Eλλάδα πεθαίνει στις ουρές και στα ράντζα κάθε μέρα!

Ένας συνάθρωπός μας κατέληξε σήμερα στην ουρά, περιμένοντας να πληρώσει τον ΕΝΦΙΑ. Ομολογουμένως σοκαριστικό αν και ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί πως κατέληξε ο άτυχος άνδρας. Οι εικόνες από το πρωί έξω από τις τράπεζες είναι τουλάχιστον απογοητευτικές. Όμως, αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς, η Ελλάδα πεθαίνει εδώ και χρόνια κάθε μέρα στις ουρές και στα ράντζα.

Εδώ και 30 χρόνια οι πολίτες αυτού του κράτους ξεφτιλίζονται από την πολιτεία είτε για να πληρωθούν τις συντάξεις τους παλιότερα έξω από τα καταστήματα του ΙΚΑ, είτε για να θεωρήσουν τα βιβλιάρια τους, είτε για να ρυθμίσουν το φάκελό τους στην πολεοδομία, είτε για να πληρώσουν τις οφειλές τους στην εφορία.

Θέλετε να σας θυμίσω πόσες ψυχές έσβησαν στα ράντσα περιμένοντας να αδειάσει μια μονάδα εντατικής θεραπείας;

Ο ευτελισμός της ανθρώπινης αξιοπρέπειας ήταν από τα βασικά χαρακτηριστικά αυτού του τόπου κι από ότι φαίνεται εξακολουθεί να παραμένει. Εεε λοιπόν όχι. Δεν έχει αλλάξει απολύτως τίποτα στην Ελλάδα. Δεν έχει γυρίσει καμία απολύτως σελίδα όπως διατείνονται η κυβερνώντες.

Παραμένουμε μια χώρα που δεν έχει μάθει να σέβεται τους πολίτες της αλλά ταυτόχρονα ζητάει από τους πολίτες να είναι συνεπείς και να βάλουν πλάτη για να σωθεί η πατρίδα.

Η ανάπτυξη δεν φαίνεται στα μεγαλόπνοα σχέδια και στις βαρύγδουπες βερμπαλιστικές αρλούμπες. Η ανάπτυξη φαίνεται στα μικρά, στα καθημερινά, στα απλά πράγματα που διευκολύνουν την ζωή των πολιτών και δεν χαλάνε την αισθητική τους.

Αλλά όπως έλεγε και μια ψυχή σε τούτο τον τόπο δεν υπάρχει αισθητική γιατί πρωτίστως δεν υπάρχει ηθική!