Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ

Σε 48 ώρες θα υπάρχει άλλη Ελλάδα

Newsbomb

Με ποιο γνώμονα ψηφίζουμε την17η Ιουνίου, και τι είδους κυβέρνηση θα πρέπει να έχει η Ελλάδα την επομένη τωνεκλογών; Ερωτήματα που τέθηκαν στην εκπομπή «Αποκαλύπτω».

Υπάρχουν περιθώρια διαπραγμάτευσης

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε και η παρέμβαση του πρέσβη Β. Κορωνάκη, Συμβούλου Περιφερειακής Συνεργασίας Βρυξελών ο οποίος έκανε σαφές ότι υπάρχουν περιθώρια διαπραγμάτευσης αλλά θα πρέπει να υπάρξει και ο κατάλληλος τρόπος από την πλευρά της Ελλάδας. Αίσθηση προκάλεσαν οι αναφορές του για τον καταμερισμό ευθυνών και στα όργανα της Ευρώπης.

Ο κύριος Κορωνάκης αναφέρθηκε στην περίπτωση ενός ελεγκτή στην Διεύθυνση Περιφερειακής Πολιτικής της ΕΕ., ο οποίος αρχές του 2000 ετέθη αρμόδιος για τους ελέγχουν των ελληνικών δεδομένων. Ο άνθρωπος έκανε πολύ καλά την δουλειά του, είπε χαρακτηριστικά ο Β. Κορωνάκης. Το αποτέλεσμα; Τον αντικατέστησαν με κάποιον άλλον κι εκείνον τον έβαλαν ελεγκτή στην Ισπανία!

«Τηλεμαϊντανοί»

Ιδιαίτερα αιχμηρός ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ Κ.Αϊβαλιώτης ο οποίος επιτέθηκε σε όσα στελέχη του ΛΑΟΣ προσχώρησαν στη Νέα Δημοκρατία. Ο Κ.Αϊβαλιώτης έκανε λόγο για «τηλεμαϊντανούς» για κάποιους που είχαν «γυναίκες στην τηλεόραση και χορεύανε» ή «πουλούσαν βιβλία» τους οποίους και αντιπαρέβαλλε με τους αγωνιστές του κόμματος όπως ο ίδιος και τα στελέχη Ροντούλης, Κολοκοτρώνης κ.α «Ο αγωνιστής φεύγει όρθιος», επεσήμανε χαρακτηριστικά ο Κ. Αϊβαλιώτης ο οποίος υποστηρίζει πως οι πολίτες δεν θα πρέπει να ψηφίσουν μνημονιακά κόμματα, να στείλουν τους πολιτικούς που έκλεψαν στο Γουδί, και η ψήφος τους να χαρακτηρίζεται ναι μεν από οργή αλλά παράλληλα από «σύνεση και λογική».

Ερωτηθείς από τον Κ.Χαρδαβέλλα για τις βαρύτατες καταγγελίες περί χρηματισμού βουλευτών που έφυγαν και προσχώρησαν στη ΝΔ, που έκανε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρη, ο Κ. Αϊβαλιώτης απέφυγε να απαντήσει με σαφήνεια.

Εκλογές-ελπίδα

Η πολιτευτής της ΝΔ, Αννα Σαμιώτου εκτίμησε πως η οργή των πολιτών δεν έχει ακόμη εκτονωθεί από τις τελευταίες εκλογές και πως η εκλογική αναμέτρηση της 17ης Ιουνίου είναι η ελπίδα για τους πολίτες.

Να καθαρίσει ο τόπος

Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, ο πολιτευτής στην Β’ Αθηνών, Κυριάκος Μαντούβαλος παραδέχθηκε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει υποστεί μία μεγάλη ήττα και υποστήριξε ότι δεν μπορεί να γίνει απολογισμός αν προηγουμένως δεν «καθαρίσει το τοπίο». Είναι σημαντικό γι’ αυτόν να πάμε στην κόλπα με γνώμονα το καλό και όχι το κακό, με σκοπό «να τσαλακώσουμε την μούρη κάποιου».

Όχι στην Αβυσσο!

Ο γνωστός δημοσιογράφος Γ. Μαμουζέλος, πολιτευτής του ΣΥΡΙΖΑ ανάφερε μεταξύ άλλων «ότι το παιχνίδι είναι επικίνδυνο και κάποιος θα την πληρώσει» και τόνισε ότι θα πρέπει να ψηφίσουμε χωρίς φόβο και πάθος για μια οριστική ρήξη με το παρελθόν, μία νέα μεταπολίτευση ώστε να αποτρέψουμε την ελεύθερη πτώση προς την Άβυσσο.

Ρεαλιστική λύση

Ο Οδυσσέας Βουδούρης, πολιτευτής με την Δημοκρατική Αριστερά θεωρεί ότι στις 17 Ιουνίου πρέπει να ψηφίσουμε λύση. Την καταδίκη την ψηφίσαμε στις προηγούμενες εκλογές. «Η λύση πρέπει να είναι ανατρεπτική αλλά ρεαλιστική», ανέφερε ο Ο. Βουδούρης.

Όχι σε συνθήκες Βουλγαρίας

Από την πλευρά των Οικολόγων Πράσινων, ο Γιάννης Τσιρώνης αποβλέπει σε μία «αναδόμηση του διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος» και στην ριζική στροφή της οικονομίας που όμως δε θα μας μετατρέψει σε τριτοκοσμική χώρα.

Τιμωρία

Ο Γιάννης Νταβρής, πολιτευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων στην Αχαΐα υποστήριξε ότι «μέρος της λύσης δε μπορεί να είναι αυτοί που προκάλεσαν το πρόβλημα και οδήγησαν την χώρα στο μνημόνιο».

«Θα φαγωθούμε μεταξύ μας»!

Στην εκπομπή «Αποκαλύπτω» ο Κ.Χαρδαβέλλας, αναφερόμενος στα επεισόδια της Πάτρας που ακολούθησαν την δολοφονία του 30χρονου, εξέφρασε την έντονη ανησυχία του λέγοντας πως «οδηγούμαστε σε κοινωνική σύγκρουση… έχω την αίσθηση μιας διχασμένης Ελλάδας».

Στο θέμα παρενέβη ο Χ. Λαζαρόπουλος ο οποίος επικαλούμενος τις αποκαλύψεις τουnewsbomb για το παρασκήνιο των άγριων επιθέσεων στην Πάτρα τόνισε πως: «Ηιστορία αυτή θα πρέπει να τελειώσει, κάποιος να πει την αλήθεια… ποιοι έχουν οδηγήσει σ’ αυτό το χάος»;

Στο θέμα παρενέβη και ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ, Κ.Αϊβαλιώτης ο οποίος υποστήριξε ότι το «βρωμόξυλο είναι η απομυθοποίηση της Χρυσής Αυγής».

Ο Κ.Χαρδαβέλλας επεσήμανε ότι η αστυνομία δε μπορεί να αντιμετωπίσει την κατάσταση και ως εκ τούτου «έρχονται οι βαστάζοι». Μια πόλη αναστατωμένη, με οπαδούς της Χρυσής Αυγής να κραδαίνουν τα ρόπαλά στους δρόμους. «Δεν είναι τυχαίο αυτό που γίνεται στην Πάτρα», υποστήριξε ο Κ. Χαρδαβέλλας και συνέχισε λέγοντας: «Δεν πήραν κανένα μέτρο, δεν έκαναν τίποτα, αυτά που εξήγγειλαν και γίνονται είναι απλά μπαλώματα» και ανέφερε το παράδειγμα της Αμυγδαλέζας που χωρά μόλις 600 ψυχές.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον ήταν και το ρεπορτάζ που προβλήθηκε και το οποίο ο Κ. Χαρδαβέλλας το χαρακτήρισε «προάγγελο της σημερινής κατάστασης». Πριν από περίπου τρία χρόνια είχε επισκεφθεί ο ίδιος την πόλη της δυτικής Ελλάδας και είχε καταγράψει φόβους και ανησυχίες για τους ανθρώπους-ποντίκια που κρύβονται στις ρόδες των φορτηγών και ζουν το όνειρο της μεγάλης φυγής.

Οι Ευρωπαίοι μας εκβιάζουν!

Η δημοσκόπηση της εκπομπής Αποκαλύπτω που παρουσίασε ο Χάρης Λαζαρόπουλος κατέγραψε ένα υψηλό ποσοστό συμμετεχόντων (53,27%) οι οποίοι στην ερώτηση αν οι ευρωπαίοι θέλουν να μας εξαναγκάσουν να αποχωρήσουμε από το ευρώ, πιστεύουν πως οι ευρωπαίοι εκβιάζουν όλες τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου εν όψει των εκλογών της 17ης Ιουνίου. Όμως, εξίσου σημαντικό θεωρείται και το ποσοστό (10,17%) που αναφέρεται σε όσους πιστεύουν πως οι Ευρωπαίοι απλά «παζαρεύουν την επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου»..