Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ

Μας αφήνει «μετεξεταστέους» η τρόικα

Newsbomb

Ο Κ. Χαρδαβέλλας καταγράφει τις προθέσεις του Τόμσεν

Ψυχρός όπως πάντα για την Ελλάδα και με υπονοούμενα περισσότερο παρά ανοιχτές, ξεκάθαρες δηλώσεις, ο Επίτροπος της Κομισιόν Όλι Ρεν δήλωσε χθες σε συνέντευξή του:

«Τη Δευτέρα φθάνει η αντιπροσωπεία της τρόικας στην Αθήνα για να δει τι έγινε, τι δεν έγινε και τι πρέπει να γίνει στην Ελλάδα για να επανέλθει η διαδικασία μεταρρυθμίσεων στην κανονική της πορεία».

Είναι φανερό ότι με τη δήλωση αυτή ο Όλι Ρεν προλέγει τις διαπιστώσεις που θα έχει η τρόικα στην Ελλάδα και θα είναι πολύ δυσμενείς για τη χώρα μας, καθώς μόνο το 10% περίπου των στόχων που είχαν τεθεί για το Μνημόνιο Νο 2 έχουν υλοποιηθεί λόγω προεκλογικής απραξίας.

Στις διαπιστώσεις της για την πορεία της ελληνικής οικονομίας που θα υποβάλλει η τρόικα με επίσημη έκθεσή της στη Σύνοδο Κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών στις 28-29 Ιουνίου στις Βρυξέλλες θα αφήνει ουσιαστικά «μετεξεταστέα» την Ελλάδα, προτείνοντας άμεσα νέα μέτρα με τη μορφή ίσως μνημονίου Νο 3.

Κι όλα αυτά σε μια εποχή που η Ελλάδα θα ζητάει επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου Νο 2.

Τελικά τι σημαίνει για την Ελλάδα το ότι θα μείνει «μετεξεταστέα» στον έλεγχο της τρόικα; Θα συνεχιστούν οι εκταμιεύσεις χρημάτων για τις ανάγκες της ελληνικής οικονομίας από την Ευρώπη και το ΔΝΤ ή όχι; Στο κρίσιμο αυτό ερώτημα αναζητά απάντηση απόψε στις 8 το βράδυ η εκπομπή «ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΩ» με τον Κώστα Χαρδαβέλλα στο newsbomb.gr συζητώντας ανοιχτά το θέμα με πολιτικούς και οικονομικούς παράγοντες.

Ο Χάρης Λαζαρόπουλος σε όλη τη διάρκεια της εκπομπής θα είναι σε ζωντανή επαφή με το κοινό για τις ερωτήσεις και τις παρατηρήσεις του.

Οι καλεσμένοι της σημερινής εκπομπής:

1. Δημήτρης Μάρδας, Καθηγητής Οικονομικών στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

2. Δημήτρης Μπουραντάς, Καθηγητής Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών

3. Θεόδωρος Κατσανέβας, Καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο Πειραιά

4. Μενέλαος Τασιόπουλος, Δημοσιογράφος

5. Ζαχαρίας Λουδάρος, Γενικός Δ/ντής Spin Communications