ΦΑΡΜΑΚΟ

Κοντοζαμάνης: Έτοιμο για διαβούλευση το μνημόνιο συνεργασίας με τη φαρμακοβιομηχανία

Κοντοζαμάνης: Έτοιμο για διαβούλευση το μνημόνιο συνεργασίας με τη φαρμακοβιομηχανία
INTIME NEWS

Το αμέσως επόμενο διάστημα θα δοθεί για διαβούλευση το μνημόνιο συνεργασίας Πολιτείας-φαρμακοβιομηχανίας, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης στο 11th Pharma & Health Conference του ethosGROUP, το οποίο πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά στις 16 και 17 Ιουλίου.

«Το μνημόνιο θα δοθεί σε διαβούλευση άμεσα και θα δώσει χρόνο στον κλάδο για να προγραμματίσει τα επόμενα βήματά του. Υπάρχει χρονοδιάγραμμα. Τα μέτρα που ανακοινώσαμε, δεν θέλουμε να έχουν στατικό χαρακτήρα» ανέφερε ο υφυπουργός Υγείας, ο οποίος συμμετείχε στο στρογγυλό τραπέζι με θέμα «Έλεγχος φαρμακευτικής δαπάνης».

Σχετικά με τα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση νωρίτερα αυτόν το μήνα, ο κ. Κοντοζαμάνης επισήμανε ότι «δεδομένων των δημοσιονομικών συνθηκών, ξεκινήσαμε δράσεις με νομοθετικές πρωτοβουλίες και για τα προβλήματα που χρονίζουν σίγουρα θα ληφθούν αποφάσεις». Επεσήμανε δε, ότι τα μέτρα που ανακοινώθηκαν δεν είναι τα τελικά, «πάμε βήμα - βήμα». Τέλος, τόνισε ότι «πραγματικά δεν έχουμε χρόνο, κι άλλη ευκαιρία στο μέλλον. Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε και έχουμε δείξει βούληση. Θα υλοποιήσουμε το σχέδιό μας. Είμαστε υπέρ της επιχειρηματικότητας, θέλουμε ο κλάδος να είναι βιώσιμος όπως και το ασφαλιστικό σύστημα. Είναι η τελευταία ευκαιρία της χώρας για την μεταρρύθμιση. Ή τώρα ή ποτέ».

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ), Θεόδωρος Τρύφων σημείωσε ότι πρέπει να έχουμε εργαλεία που θα αποδίδουν μεσομακροπρόθεσμα, ενώ εξέφρασε την ανησυχία του για το χρονοδιάγραμμα των παρεμβάσεων. «Θέλω να υπερτονίσω πόσο σημαντικό είναι το μέτρο του αναπτυξιακού clawback. Εκτιμώ ότι είναι το καλύτερο αναπτυξιακό μέτρο που υφίσταται αυτή τη στιγμή, γιατί θα οδηγήσει σε σημαντικές επενδύσεις και σοβαρό payback. Θα υπάρξει μεγάλη ανταποδοτικότητα».

Τέλος, ο αντιπρόεδρος του ΣΦΕΕ, Ζαχαρίας Ραγκούσης σχολίασε σχετικά με τις εξαγγελίες ότι «εκ πρώτης είναι στη σωστή κατεύθυνση, αλλά χρειάζεται να τα δούμε εκτενέστερα».

Διαβάστε επίσης:

Ελένη Μενεγάκη: Τόλμησε να «ανεβάσει» αυτή τη φωτό χωρίς ρετούς - Δείτε τι προκάλεσε!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr