ΦΑΡΜΑΚΟ

LILLY και ΒΙΑΝΕΞ: Η πρώτη παρτίδα βανκομυκίνης στην Κίνα

LILLY και ΒΙΑΝΕΞ: Η πρώτη παρτίδα βανκομυκίνης στην Κίνα

Την άφιξη της πρώτης παρτίδας του φαρμακευτικού ιδιοσκευάσματος βανκομυκίνη στην Κίνα ανακοινώνουν με συνέντευξη Τύπου - εκδήλωση οι φαρμακοβιομηχανίες ΦΑΡΜΑΣΕΡΒ-ΛΙΛΛΥ και ΒΙΑΝΕΞ.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Ζάππειο Μέγαρο, την Τετάρτη 12 Νοεμβρίου. Ο πρόεδρος της ΦΑΡΜΑΣΕΡΒ-ΛΙΛΛΥ και πρόεδρος του Φαρμακευτικού Φόρουμ του ΕΒΕΑ, Δ. Φιλιώτης θα ανοίξει την εκδήλωση. Την ομιλία του θα ακολουθήσει σύνδεση με την Κίνα και τον R. J. Parsons, αντιπρόεδρο Lilly Finance, Strategy & Business Develop. China, καθώς και τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στη Σαγκάη, Δρα Ε. Καλπύρη. Ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Κ. Μίχαλος θα πάρει στη συνέχεια το λόγο.

Χαιρετισμό θα απευθύνουν ο υπουργός Υγείας Μ. Βορίδης, ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Ν. Μηταράκης, ο γενικός γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του υπουργείου Εξωτερικών Π. Μίχαλος και ο πρόεδρος του ΕΟΦ Δ. Λιντζέρης.

Θα ακολουθήσουν ομιλίες από τους A. Hotchkiss, πρόεδρο Lilly Europe, Australia & Canada, Δ. Γιαννακόπουλο, αντιπρόεδρο και αν. Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΒΙΑΝΕΞ, Μ. Κωνσταντινίδου, διευθύντρια εργοστασίων Α και Γ της ΒΙΑΝΕΞ, Σ. Φιλιώτη, αντιπρόεδρο και γενικό διευθυντή της ΦΑΡΜΑΣΕΡΒ-ΛΙΛΛΥ.

Σημειώνεται ότι οι δύο φαρμακοβιομηχανίες είχαν ανακοινώσει τον Ιούλιο του 2013 τη σύναψη συμφωνίας για την παραγωγή 10.000.000 τεμαχίων του αντιβιοτικού βανκομυκίνη της LILLY στις εγκαταστάσεις της ΒΙΑΝΕΞ για εξαγωγή στην αγορά της Κίνας.

Σχετικές ειδήσεις