ΦΑΡΜΑΚΟ

Η ΒΙΑΝΕΞ στο Παγκόσμιο Φόρουμ «Cityquest-KAEC»

Η ΒΙΑΝΕΞ στο Παγκόσμιο Φόρουμ «Cityquest-KAEC»

Η ηγέτιδα ελληνική φαρμακοβιομηχανία ΒΙΑΝΕΞ Α.Ε. συμμετέχει στο Παγκόσμιο Φόρουμ «Cityquest-KAEC», το οποίο ξεκινά τις εργασίες του τη Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου και θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου, στην πρότυπη οικονομική πόλη (KAEC) του βασιλιά Αμπντάλα της Σαουδικής Αραβίας.

Η ΒΙΑΝΕΞ Α.Ε. είναι μέλος του Ελληνοαραβικού Επιμελητηρίου και παίρνει μέρος στο Φόρουμ μετά από προσωπική πρόσκληση του κ. Fahd Al-Rasheed, CEO της πρότυπης οικονομικής πόλης, η οποία θα ολοκληρωθεί μέχρι το 2020.

Πρόκειται για μια κολοσσιαία επένδυση της τάξεως των 86 δισ. δολαρίων. Η πόλη-πρότυπο στα παράλια της Ερυθράς Θάλασσας θα εκτείνεται σε 181 τετραγωνικά χιλιόμετρα και θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων 260.000 διαμερίσματα και 56.000 κατοικίες, εργοστάσιο παραγωγής φαρμάκων, Νοσοκομείο, φαρμακαποθήκη και φαρμακεία.

Η συνολική επένδυση σε πρότυπες οικονομικές πόλεις υπερβαίνει τα 500 δισ. δολάρια, σε παγκόσμια κλίμακα. Σε εξέλιξη, αυτή τη στιγμή, βρίσκονται περισσότερα από 150 σχέδια νέων πόλεων, οι οποίες όταν ολοκληρωθούν, αναμένεται να προσελκύσουν 50 εκατ. κατοίκους.

Ως εκ τούτου αναδεικνύεται σε γεγονός παγκόσμιας εμβέλειας η ετήσια αυτή συνάντηση, η οποία πραγματοποιείται για δεύτερη χρονιά στη Σαουδική Αραβία, με στόχο να φέρει σε επαφή καινοτόμες επιχειρήσεις, πολυεθνικές εταιρείες, κυβερνητικούς εκπροσώπους, φορείς αλλά και διακεκριμένα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας. Στο φετινό Φόρουμ παίρνουν μέρος πάνω από 180 εκπρόσωποι από όλο τον κόσμο, με σαφή προσανατολισμό στην αναζήτηση των τρόπων εκείνων, με τους οποίους μπορεί να αξιοποιηθούν σήμερα η Ανταγωνιστικότητα και η Καινοτομία προκειμένου να αποδώσουν τα βέλτιστα αποτελέσματα.

Η ΒΙΑΝΕΞ Α.Ε. είναι η μοναδική προσκεκλημένη φαρμακευτική εταιρεία στη διοργάνωση. Το γεγονός ότι είναι εγκεκριμένη και πιστοποιημένη για την παραγωγή και διακίνηση φαρμάκων από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων της Σαουδικής Αραβίας, έχει εκτιμηθεί από τον κ. Fahd A. Al-Rasheed ως καθοριστικός παράγοντας για την άμεση έναρξη συνεργασίας.

Επικεφαλής της αντιπροσωπείας της ΒΙΑΝΕΞ Α.Ε. στο Φόρουμ είναι ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. και αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος κ. Δημήτρης Γιαννακόπουλος, τον οποίον πλαισιώνουν η κ. Λεμονιά Ξενιτού υπεύθυνη του Τμήματος Εξαγωγών και ο κ. Χάρης Ρουσάνογλου, ο οποίος προΐσταται στο Τμήμα Ανάπτυξης νέων προϊόντων.

Στο πλαίσιο του Φόρουμ, αλλά και στο περιθώριο της συνάντησης, οι εκπρόσωποι της ΒΙΑΝΕΞ Α.Ε. θα έχουν την ευκαιρία να περιγράψουν την πλήρη ανάπτυξη της 90χρονης επιχειρηματικής δράσης της φαρμακοβιομηχανίας, η οποία απασχολεί σήμερα περισσότερους από 1.100 εργαζομένους, καλύπτοντας μια μεγάλη γκάμα παραγωγής αξιόπιστων, καινοτόμων και υψηλής ποιότητας φαρμάκων, που εξασφαλίζουν οι 4 υπερσύγχρονες εργοστασιακές μονάδες της στην Ελλάδα. Άλλωστε, η ανάγκη επένδυσης στην Ποιότητα, λέξη-κλειδί για τη φαρμακοβιομηχανία ΒΙΑΝΕΞ Α.Ε., έχει τονιστεί ιδιαίτερα από τους διοργανωτές του «Cityquest-KAEC» Φόρουμ.

Τα οικονομικά στοιχεία της ΒΙΑΝΕΞ Α.Ε., όπως αποτυπώνονται στα ετήσια οικονομικά αποτελέσματα και τους δείκτες επενδύσεων, την τοποθετούν μεταξύ των πιο αξιόπιστων και αποδοτικών εταιρειών στην Ελλάδα. Με την καινοτομία να βρίσκεται στον πυρήνα της φιλοσοφίας της εταιρείας, καθώς και την υλοποίηση ενός επενδυτικού προγράμματος μεγάλης κλίμακας, η ΒΙΑΝΕΞ Α.Ε. σχεδιάζει νέες στρατηγικές συμμαχίες με διεθνή προσανατολισμό.

Σχετικές ειδήσεις