ΦΑΡΜΑΚΟ

Εργαζόμενοι ΒΙΑΝΕΞ: Προσφορά αγάπης στα παιδιά 10 ιδρυμάτων

Εργαζόμενοι ΒΙΑΝΕΞ: Προσφορά αγάπης στα παιδιά 10 ιδρυμάτων

Στο πλαίσιο της κοινωνικής δραστηριότητας και της ευαισθητοποίησης για τους συνανθρώπους, που έχουν την ανάγκη στήριξης στις παρούσες συνθήκες, οι εργαζόμενοι της ΒΙΑΝΕΞ έχουν εγκαινιάσει τα τελευταία χρόνια ένα σημαντικό πρόγραμμα συλλογής τροφίμων και ενδυμάτων, παιχνιδιών κ.λ.π. σε πανελλήνια κλίμακα, με καθολική συμμετοχή των εργαζομένων και με ιδιαίτερη επιτυχία.

Αποκορύφωμα αυτής της δραστηριότητας, κατά την εορταστική περίοδο της χρονιάς που πέρασε, αποτέλεσε το «6ο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ – ΕΝΔΥΜΑΤΩΝ» με τίτλο: «Αγκαλιάζουμε Ορφανοτροφεία και Ιδρύματα».

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα στην περιοχή της Αθήνας επικεντρώθηκε στη στήριξη του «ΧΑΤΖΗΚΥΡΙΑΚΕΙΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ», που βρίσκεται στον Πειραιά και φιλοξενεί 120 κορίτσια. Να σημειωθεί ότι λόγω της οικονομικής κρίσης και της μείωσης των χορηγιών – δωρεών, το ίδρυμα είχε προβεί σε έκκληση για βοήθεια μέσω των ΜΜΕ, καθώς αντιμετώπιζε δυσκολίες για τη συνέχιση του έργου του.

Η ανταπόκριση των εργαζομένων της ΒΙΑΝΕΞ στην Αθήνα ξεπέρασε κάθε προσδοκία, αφού στο ΧΑΤΖΗΚΥΡΙΑΚΕΙΟ ΙΔΡΥΜΑ παραδόθηκαν 48 μεγάλα κιβώτια με τρόφιμα και ενδύματα για την ενίσχυσή του (στην κεντρική φωτογραφία η διευθύντρια του Χατζηκυριάκειου Ιδρύματος κ. Αν. Κατσιλιέρη μαζί με προσωπικό της ΒΙΑΝΕΞ, κατά την παράδοση).

Παράλληλα, στο πλαίσιο του προγράμματος στο Λεκανοπέδιο, παραδόθηκαν 7 μεγάλα κιβώτια στο «ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ» του Δήμου Παλλήνης, που στηρίζει συνανθρώπους μας σε άσχημη οικονομική κατάσταση, καθώς και 2 μεγάλα κιβώτια με μωρουδιακά ρούχα και παιχνίδια στο «ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ» στην περιοχή του Καρέα.

Η συνολική ποσότητα των τροφίμων, που συνέλεξαν οι εργαζόμενοι στα γραφεία και στα 3 εργοστάσια της ΒΙΑΝΕΞ στην Αθήνα, ξεπέρασε τα 1.000 κιλά και ο αριθμός των ενδυμάτων και παιχνιδιών τα 2.700 τεμάχια, αποδεικνύοντας την ανθρώπινη ευαισθησία του προσωπικού μας και δίνοντας αισιόδοξο μήνυμα για το επόμενο πρόγραμμα.

Στην υπόλοιπη Ελλάδα, μετά από συντονισμένη προσπάθεια των εργαζομένων στα τοπικά γραφεία, το «6ο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ – ΕΝΔΥΜΑΤΩΝ» εξελίχθηκε ως εξής:

- στη Θεσσαλονίκη η παράδοση των τροφίμων έγινε στο «ΠΑΙΔΙΚΟ ΧΩΡΙΟ SOS»

- στα Ιωάννινα στο Ορφανοτροφείο της Ιεράς Μονής Ντουραχάνη

- στην Πάτρα στο Θεραπευτικό Παιδαγωγικό Κέντρο «Η ΜΕΡΙΜΝΑ»

- στο Βόλο, στο Ορφανοτροφείο Βόλου

- στη Βέροια στο ίδρυμα «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ»

- στη Δράμα στο Ορφανοτροφείο Δράμας (Κέντρο Προστασίας Παιδιού)

- στη Λαμία στο Ορφανοτροφείο Θηλέων Λαμίας

- στην Κρήτη στο Ορφανοτροφείο Ιεράς Μονής Παναγίας Καλυβιανής

Συνολικά, οι εργαζόμενοι της ΒΙΑΝΕΞ εκτός Αττικής συνεισέφεραν με παραπάνω από 800 κιλά, σε τρόφιμα προς τα επιλεγμένα ιδρύματα, ως δείγμα κοινωνικής ευαισθησίας και δυναμικής συμμετοχής στην συγκεκριμένη δράση.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η ανταπόκριση από τους ανθρώπους όλων των Ιδρυμάτων στην κίνηση αυτή ήταν ιδιαίτερα θερμή, καθώς και ότι η εταιρεία κυριολεκτικά «κατακλύστηκε» από ευχαριστήριες επιστολές και μηνύματα ικανοποίησης.

Αξιοσημείωτο γεγονός, επίσης, ήταν η συνειδητή επιλογή ελληνικών προϊόντων, με σκοπό την ταυτόχρονη στήριξη των Ελλήνων παραγωγών και των ελληνικών εταιρειών, αφού και η ΒΙΑΝΕΞ ανήκει στις κορυφαίες ελληνικές εταιρείες.

Κλείνοντας, θα πρέπει να τονιστεί ότι το «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ – ΕΝΔΥΜΑΤΩΝ» αποτελεί πλέον θεσμό για τους εργαζόμενους στη ΒΙΑΝΕΞ και η δέσμευσή τους για συνέχιση και ενίσχυση παρόμοιων κοινωνικών δράσεων στο άμεσο μέλλον, ταυτίζεται με τη φιλοσοφία, την πορεία και τον προσανατολισμό της Διοίκησης της εταιρείας σε αυτή την κατεύθυνση.

Σχετικές ειδήσεις