ΦΑΡΜΑΚΟ

Εκλογές 2015-ΣΥΡΙΖΑ: Για ποιους θα ισχύσει μηδενική συμμετοχή στα φάρμακα

Εκλογές 2015-ΣΥΡΙΖΑ: Για ποιους θα ισχύσει μηδενική συμμετοχή στα φάρμακα

Μηδενική συμμετοχή στα φάρμακα για όλους τους πολίτες, οι οποίοι βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας, είτε είναι ασφαλισμένοι είτε ανασφάλιστοι, προαναγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ, ως ένα από τα πρώτα μέτρα που θα προωθήσει η κυβέρνησή του.

Επιπλέον, μηδενική συμμετοχή στη φαρμακευτική δαπάνη θα ισχύσει και για ειδικές κατηγορίες χρονίως πασχόντων, ενώ θα επανεξεταστεί και το ποσοστό συμμετοχής των ασθενών στις υπόλοιπες κατηγορίες φαρμάκων, με στόχο τη μείωση, αναφέρει ανακοίνωση του τμήματος Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ούτε μέχρι τις εκλογές δεν μπορούσαν να περιμένουν και ανακοίνωσαν και νέα αύξηση στη συμμετοχή των ασφαλισμένων για την αγορά των φαρμάκων τους. Έτσι, με απόφαση του υπουργού Υγείας Βορίδη που υπογράφηκε στις 31/12/2014, οι πολίτες καλούνται να πληρώνουν αυξημένη συμμετοχή από 1/3/2015 σε συγκεκριμένες κατηγορίες φαρμάκων.

Θα πρέπει να τονισθεί ότι η απόφαση αναφέρεται σε φάρμακα τα οποία είναι πρωτότυπα και δεν έχουν γενόσημα. Έτσι, ο ασφαλισμένος είναι υποχρεωμένος να προμηθευτεί το αναγραφέν από το γιατρό πρωτότυπο φάρμακο, πληρώνοντας σχεδόν διπλάσια συμμετοχή από ό,τι μέχρι σήμερα», σημειώνει το τμήμα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλιστα, επικαλείται περιπτώσεις φαρμάκων στα οποία η συμμετοχή των ασφαλισμένων μπορεί να φτάσει ακόμα και το 80%.

Για το λόγο αυτό, καλεί τους πολίτες να «τελειώνουμε με αυτούς που κατέστρεψαν τη δημόσια φαρμακευτική περίθαλψη στη χώρα, αναγκάζοντας τους ασφαλισμένους ή να σταματάνε την αγωγή τους ή να πληρώνουν από την τσέπη τους τα φάρμακά τους!

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται να ανατρέψει την υγειονομική τραγωδία που προκάλεσε η περιβόητη μνημονιακή μεταρρύθμιση στην Υγεία, δημιουργώντας μια τεράστια ζώνη υγειονομικής φτώχειας και αποκλεισμού από τη στοιχειώδη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη».

Διαβάστε επίσης:

Εκλογές: Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τον Σαμαρά για διαρροή «ρεπορτάζ» περί Grexit

Νέο σποτ του ΣΥΡΙΖΑ για τη φορολογία (vid)

Εκλογές 2015-ΣΥΡΙΖΑ: Γελάνε και οι πέτρες με το στρατό «υμετέρων» της Σπυράκη

Σχετικές ειδήσεις