ΦΑΡΜΑΚΟ

Roche Hellas: Βράβευση για το καλύτερο φαρμακευτικό προϊόν της χρονιάς

Roche Hellas: Βράβευση για το καλύτερο φαρμακευτικό προϊόν της χρονιάς

Η Roche Hellas διακρίθηκε για το «Καλύτερο Φαρμακευτικό Προϊόν της Χρονιάς» στην τελετή απονομής των βραβείων φαρμακευτικής καινοτομίας Prix Galien 2015, η οποία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 7 Μαρτίου, στο Μέγαρο Μουσικής.

Το βραβείο απονεμήθηκε στη Roche Hellas για ένα καινοτόμο φαρμακευτικό μόριο, το οποίο ενδείκνυται για τη θεραπεία ενηλίκων ασθενών με συμπτωματικό μεταστατικό βασικοκυτταρικό καρκίνωμα (mBCC) ή τοπικά προχωρημένο βασικοκυτταρικό καρκίνωμα (laBCC), μη κατάλληλο για χειρουργική επέμβαση ή ακτινοθεραπεία.

O Δρ. Χρήστος Αντωνόπουλος, Ιατρικός Διευθυντής της Roche Hellas δήλωσε: «Η τιμητική διάκριση και βράβευση στα Prix Galien μιας καινοτόμου θεραπευτικής προσέγγισης της Roche ως καλύτερου φαρμακευτικού προϊόντος είναι ιδιαίτερα σημαντική για εμάς. Η Roche στρατηγικά έχει επιλέξει την ανάπτυξη εξατομικευμένων θεραπειών στοχεύοντας στη βέλτιστη αντιμετώπιση της εκάστοτε νόσου. Για τη Roche Hellas, η διεξαγωγή κλινικών ερευνών στην Ελλάδα βρίσκεται σταθερά στο επίκεντρο της στρατηγικής μας, με στόχο τη βελτίωση της υγείας και της ποιότητας ζωής των ασθενών, καθώς και την πρόσβαση αυτών σε καινοτόμες επιλογές».

Από την πλευρά της η Δήμητρα Κιντώνη, Product Strategy Director της Roche Hellas ανέφερε ότι «η βράβευση αυτή αποτελεί μια αναγνώριση της δέσμευσης της Roche να βρίσκεται κοντά στον ασθενή προσφέροντάς του καινοτόμες θεραπείες. Η πρόσβαση σε νέες θεραπείες είναι σημαντική για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση κάθε νόσου και τη βελτίωση της ζωής των ασθενών».

Τέλος, ο Διευθυντής Εταιρικών Υποθέσεων της Roche Hellas, Κίμων Μαλαταράς, δήλωσε σχετικά: «Η διάκριση αυτή μας τιμά ιδιαιτέρως. Τα Prix Galien αναδεικνύουν το έργο της φαρμακοβιομηχανίας στην έρευνα για νέες θεραπείες και τεχνολογίες. Για εμάς στη Roche, η καινοτομία αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο ώστε να διατηρηθεί μακροπρόθεσμα η ποιότητα στη φροντίδα υγείας και αποτελεί τη βάση για τη δημιουργία ενός καλύτερου συστήματος Υγείας».

Τα Prix Galien, τα οποία φέτος διοργανώθηκαν για δεύτερη φορά στην Ελλάδα, αποτελούν το θεσμό βράβευσης της παγκόσμιας φαρμακοβιομηχανίας με σκοπό την ανάδειξη και επιβράβευση εξαιρετικών φαρμακευτικών επιτευγμάτων που συμβάλλουν στη μακροβιότερη και ποιοτικότερη ζωή των ασθενών. Σε παγκόσμιο επίπεδο, η Roche έχει λάβει έως σήμερα 39 Prix Galien για τα προϊόντα της.

Σχετικές ειδήσεις