ΦΑΡΜΑΚΟ

Κουρουμπλής: Ας ζητούν ό,τι θέλουν – Η φαρμακευτική δαπάνη δεν θα μειωθεί

Κουρουμπλής: Ας ζητούν ό,τι θέλουν – Η φαρμακευτική δαπάνη δεν θα μειωθεί

«Οι Θεσμοί μπορούν να ζητούν ό,τι θέλουν. Η κυβέρνηση δεν θα δεχθεί τέτοιο πράγμα», απαντά κατηγορηματικά ο υπουργός Υγείας, Παναγιώτης Κουρουμπλής στο ερώτημα αν τίθεται θέμα μείωσης της φαρμακευτικής δαπάνης.

Σε συνέντευξή του «στο Χωνί» της Κυριακής, ο κ. Κουρουμπλής προβαίνει, παράλληλα, σε συγκλονιστικές αποκαλύψεις για την κατάσταση που άφησαν πίσω τους οι προκάτοχοί του, Μάκης Βορίδης και Άδωνις Γεωργιάδης.

«Έχουν βρεθεί πολλά, που θα μπορούσαν να πάνε στη δικαιοσύνη, αλλά δεν θέλω να μιλήσω αυτή τη στιγμή», προσθέτει ο υπουργός Υγείας.

Την ίδια ώρα, ο κ. Κουρουμπλής επαναλαμβάνει τη δέσμευσή του για στήριξη της εγχώριας παραγωγής φαρμάκου, ενώ τονίζει ότι «προχωρά η αναβάθμιση του ΕΟΦ, ώστε να μπορεί να ελέγχει την ποιότητα και την αποτελεσματικότητα όλων των φαρμάκων».

Τέλος, αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις και τις επαίσχυντες απαιτήσεις των δανειστών, ο κ. Κουρουμπλής υπογραμμίζει ότι «μας ζητούν πράγματα που θα επιβεβαιώσουν το λάθος των τελευταίων χρόνων», ξεκαθαρίζει ωστόσο πως «δεν φοβάμαι, γιατί έχουμε δίκιο».

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη «στο Χωνί» της Κυριακής που κυκλοφορεί στα περίπτερα.

xwni3

Σχετικές ειδήσεις