Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΦΑΡΜΑΚΟ

Δημοψήφισμα-Κουρουμπλής: Λέμε «όχι» στα μέτρα κατά του κλάδου του φαρμάκου (vid)

Newsbomb

Στα επαχθή μέτρα που ζήτησαν οι δανειστές και απέρριψε η ελληνική κυβέρνηση, κατά του κοινωνικού κράτους και παραγωγικών κλάδων, αναφέρθηκε ο υπουργός Υγείας, Παναγιώτης Κουρουμπλής, κατά την ομιλία του στη Βουλή, επί της πρότασης για δημοψήφισμα.

«Εγκαλείτε την κυβέρνηση που τόλμησε να πει όχι, σε ένα πρόγραμμα που κατεδαφίζει τα τελευταία υπολείμματα του κοινωνικού κράτους» είπε ο κ. Κουρουμπλής, κάνοντας αναφορά στο ΕΚΑΣ και το ασφαλιστικό.

«Όλοι γνωρίζουμε σε αυτόν τον τόπο ότι η παραγωγική δραστηριότητα επικεντρώνεται σε ορισμένους τομείς. Ένας από αυτούς τους τομείς είναι ο τουρισμός» συνέχισε ο υπουργός Υγείας. Οι δανειστές ζητούν να αύξηση του ΦΠΑ εν μέσω τουριστικής περιόδου, σημείωσε, «ενώ γνωρίζουν πόσο πιεστικές είναι οι καταστάσεις από τις διπλανές χώρες, λόγω του μειωμένου φορολογικού καθεστώτος, σε ό,τι αφορά το ΦΠΑ στο χώρο του τουρισμού».

Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής εξέφρασε την αντίθεσή του στα μέτρα που ζητούν οι θεσμοί και πλήττουν βάναυσα την ελληνική φαρμακοβιομηχανία. «Μας λένε ότι πρέπει να προχωρήσουμε σε μέτρα κατά παραγωγικών κλάδων της ελληνικής οικονομίας όπως είναι το φάρμακο, ένας υγιής κλάδος, ένα συγκριτικό πλεονέκτημα της ελληνικής παραγωγικής δραστηριότητας. Έχετε διαβάσει τα μέτρα που θέλουν να θεσπιστούν και σε αυτό το χώρο;

Το ίδιο συμβαίνει και με τον πρωτογενή τομέα της οικονομίας. Όταν υπάρχουν όλες αυτές οι απαιτήσεις, οι οποίες οδηγούν για άλλη μία φορά στο ίδιο αποτέλεσμα των τελευταίων 5 χρόνων» είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος, ο υπουργός Υγείας αναφέρθηκε στη φημολογία περί ελλείψεων στην αγορά φαρμάκου.

«Κυκλοφορούν ορισμένες φήμες στο διαδίκτυο για την έλλειψη φαρμάκων. Το υπουργείο Υγείας παρακολουθεί αυτή τη διαδικασία. Δεν υπάρχει κανένα μα κανένα πρόβλημα και διαβεβαιώνω κατηγορηματικά τον ελληνικό λαό, ότι δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα στον τομέα του φαρμάκου».