ΦΑΡΜΑΚΟ

Χριστοφιλοπούλου: «Όχι» σε αποσπασματικές και εμβαλωματικές ρυθμίσεις στην πολιτική του φαρμάκου

Χριστοφιλοπούλου: «Όχι» σε αποσπασματικές και εμβαλωματικές ρυθμίσεις στην πολιτική του φαρμάκου

«Το τελευταίο διάστημα υπάρχουν πληροφορίες ότι οι θεσμοί (κουαρτέτο), παρεμβαίνουν στην πολιτική του φαρμάκου, με προτάσεις που μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα επιβίωσης σε πολλές ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες που έχουν παραγωγή, κάνουν έρευνα στο χώρο του φαρμάκου, καινοτομούν και έχουν εξαγωγικό προσανατολισμό».

Τα παραπάνω αναφέρει, σε δήλωσή της, η υπεύθυνη Υγείας της ΚΟ της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ), Εύη Χριστοφιλοπούλου, σχετικά τις νέες παράλογες απαιτήσεις των δανειστών στην πολιτική του φαρμάκου.

«Είναι σαφές ότι η μείωση της τιμής του φαρμάκου αποτελεί προτεραιότητα. Αυτή όμως πρέπει να γίνεται με τρόπο ουσιαστικό, και ολοκληρωμένο, ώστε να συμπεριλαμβάνει τις πολυεθνικές του φαρμάκου, αλλά και να διασφαλίζει πλήρως τον πολίτη - ασθενή», προσθέτει η κ. Χριστοφιλοπούλου.

Ξεκαθαρίζει ωστόσο ότι «η συνολική πολιτική για το καλό, ασφαλές και φθηνότερο φάρμακο απαιτεί ολοκληρωμένες πολιτικές παρεμβάσεις και όχι αποσπασματικές, εμβαλωματικές ρυθμίσεις».

Για το λόγο αυτό, όπως αναφέρει, «το ΠΑΣΟΚ – Δημοκρατική Συμπαράταξη καλεί την κυβέρνηση να προχωρήσει προς αυτή την κατεύθυνση στη διαπραγμάτευση με τους εταίρους».

Μάλιστα, η κ. Χριστοφιλοπούλου αποκαλύπτει ότι «το αμέσως επόμενο διάστημα, θα πάρουμε πρωτοβουλία να καλέσουμε το νέο Υπουργό Υγείας κ. Ξανθό στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, έτσι ώστε να γίνει διεξοδική ενημέρωση αλλά και συζήτηση εναλλακτικών πολιτικών προτάσεων, έτσι ώστε η φαρμακευτική περίθαλψη να συνδυάζει ποιότητα και ασφάλεια για τον πολίτη με το χαμηλότερο δυνατό κόστος».

Σχετικές ειδήσεις