ΦΑΡΜΑΚΟ

Ο ΠΦΣ στην ομάδα εργασίας του υπουργείου Υγείας για τη νομοθεσία περί φαρμακείων

Ο ΠΦΣ στην ομάδα εργασίας του υπουργείου Υγείας για τη νομοθεσία περί φαρμακείων

Συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη, και το νέο πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, Σωτήρη Μπερσίμη, πραγματοποίησε αντιπροσωπεία του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

Κύριο θέμα της συζήτησης ήταν οι πληρωμές του ΕΟΠΥΥ. Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας αναμένει να ομαλοποιηθούν με το νέο χρόνο, όπως ανέφερε ο κ. Πολάκης, ο οποίος πρόσθεσε πως ευελπιστεί να γίνονται με καταληκτική ημερομηνία ανά μήνα.

Επίσης, δεσμεύθηκε ότι μέχρι το τέλος του 2015, θα καταβληθούν οι πληρωμές για τον Αύγουστο και το Σεπτέμβριο.

Αναφορικά με την απλοποίηση των διαδικασιών για τη χορήγηση προϊόντων μέσω των φαρμακείων, ο κ. Πολάκης δέχθηκε σε πρώτη φάση τη διάθεση των ιατροτεχνολογικών προϊόντων μέσω φαρμακείων κατά τα πρότυπα των αναλωσίμων σακχάρου.

Τέλος, τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου θα συνεδριάσει η ομάδα εργασίας του υπουργείου Υγείας, για την επεξεργασία και κωδικοποίηση της νομοθεσίας περί φαρμακείων και φαρμακαποθηκών, με τη συμμετοχή των νομικών συμβούλων του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Ηλία Δημητρέλλου, και του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, Σοφίας Αγγέλου. Οι δύο νομικοί θα καταθέσουν τις διατυπωμένες θέσεις των φαρμακοποιών.

Σχετικές ειδήσεις