ΦΑΡΜΑΚΟ

Επέκταση στην αγορά του Ιράν διερευνά η ελληνική φαρμακοβιομηχανία

Επέκταση στην αγορά του Ιράν διερευνά η ελληνική φαρμακοβιομηχανία

Την επίσημη επίσκεψη αντιπροσωπείας της ελληνικής κυβέρνησης στο Ιράν αξιοποίησε η ελληνική φαρμακοβιομηχανία, προκειμένου να διερευνήσει τις ευκαιρίες για δραστηριοποίησή της στην ιρανική αγορά.

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, ο υφυπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Μάρδας, και η υφυπουργός Βιομηχανίας, Θεοδώρα Τζάκρη, πραγματοποίησαν επίσημη επίσκεψη στην Τεχεράνη στις 29 Νοεμβρίου. Τους Έλληνες αξιωματούχους συνόδευε διπλωματική αποστολή 40 Ελλήνων επιχειρηματιών, στην οποία η ελληνική φαρμακοβιομηχανία είχε ισχυρή εκπροσώπηση, μέσω των εταιρειών ΒΙΑΝΕΞ Α.Ε, DEMO A.B.E.E και ELPEN A.E.

Στην αποστολή συμμετείχε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ), Θεόδωρος Τρύφων, ο οποίος συναντήθηκε με τον πρόεδρο του ιρανικού Οργανισμού Φαρμάκων, Μ. Pirsalehi.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν οι δυνατότητες για σύναψη συνεργασιών με τοπικές εταιρείες, με στόχο την κυκλοφορία των ελληνικών φαρμάκων στην ιρανική αγορά, αλλά και τη μεταφορά τεχνογνωσίας από ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες σε θέματα παραγωγής φαρμακευτικών προϊόντων. Παράλληλα, διερευνήθηκαν και οι ευκαιρίες για πωλήσεις ελληνικών φαρμάκων, τόσο στο Ιράν όσο και σε χώρες της περιοχής, όπως το Ιράκ και το Ομμάν, μέσω συμπαραγωγής σε ιρανικά εργοστάσια.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Τρύφων μετέφερε στον πρόεδρο του ΕΟΦ του Ιράν την πρόθεση των ελληνικών φαρμακοβιομηχανιών να εντατικοποιήσουν τις καταθέσεις φακέλων στην ιρανική αγορά, ενώ εξετάστηκε και το ζήτημα έγκρισης φυτικών προϊόντων και καλλυντικών.

Από την πλευρά του, ο κ. Pirsalehi καλωσόρισε την πρόθεση συνεργασίας και αποδέχτηκε κάθε προοπτική η οποία διανοίγεται, ιδιαίτερα για σκευάσματα που δεν παράγονται στην τοπική αγορά, σημειώνοντας πως τα ελληνικά φάρμακα είναι γνωστά για την υψηλή τους ποιότητα και αξιοπιστία.

Σχετικές ειδήσεις