ΦΑΡΜΑΚΟ

Συναγερμός για τη γρίπη – Ευρεία σύσκεψη συγκαλεί το υπουργείο Υγείας

Συναγερμός για τη γρίπη – Ευρεία σύσκεψη συγκαλεί το υπουργείο Υγείας

Δωρεάν θα διατίθενται τα αντι-ιικά φάρμακα από τα δημόσια νοσοκομεία, τα κέντρα υγείας και τα ιδιωτικά φαρμακεία, μετά από απόφαση του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Ξανθού, καθώς εμφανίζονται αυξημένα τα κρούσματα της γρίπης.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, η οποία εστάλη στις Υγειονομικές Περιφέρειες, τα νοσοκομεία, τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο και τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο, υπάρχει άμεση ανάγκη για διανομή του εθνικού αποθέματος αντι-ιικών φαρμάκων (Tamiflu και Relenza) από τον ΙΦΕΤ στα δημόσια νοσοκομεία, στα κέντρα υγείας καθώς και στα ιδιωτικά φαρμακεία της χώρας. Οι ασθενείς θα μπορούν να προμηθεύονται δωρεάν τα συγκεκριμένα φάρμακα, με την επίδειξη ιατρικής συνταγής.

Παράλληλα, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας συγκαλεί ευρεία σύσκεψη με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς (ΚΕΕΛΠΝΟ, ΕΟΠΥΥ, Κέντρα Αναφοράς Γρίπης, ΕΚΑΒ, ΕΚΕΠΥ, ΕΟΦ, ΙΦΕΤ), τη Δευτέρα (01/02/2016), με αντικείμενο την αντιμετώπιση των αυξημένων κρουσμάτων κατά τη φετινή ενδημική περίοδο της γρίπης.

Εν τω μεταξύ, ένας ακόμη ασθενής κατέληξε, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών σε 28. Αυτή τη στιγμή, 91 άτομα νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, ενώ από την αρχή της επιδημικής περιόδους, έχουν νοσηλευθεί σε ΜΕΘ 165. Προβληματισμός, ωστόσο, επικρατεί αναφορικά με το γεγονός, ότι πολλοί υγειονομικοί, γιατροί και νοσηλευτές, δεν έχουν εμβολιαστεί, με τα επίπεδα εμβολιασμού να βρίσκονται κάτω από το 10%.

Σχετικές ειδήσεις