ΦΑΡΜΑΚΟ

Κλειστά λόγω απεργίας τα φαρμακεία στις 4 Φεβρουαρίου στη Θεσσαλονίκη

Κλειστά λόγω απεργίας τα φαρμακεία στις 4 Φεβρουαρίου στη Θεσσαλονίκη

Κλειστά θα είναι τα φαρμακεία της Θεσσαλονίκης την Πέμπτη (4 Φεβρουαρίου) λόγω της συμμετοχής των φαρμακοποιών στην πανελλαδική απεργία.

Οι ανάγκες των πολιτών θα καλύπτονται από φαρμακεία ασφαλείας που θα λειτουργούν όλο το 24ωρο της απεργίας. Ο κατάλογος των φαρμακείων ασφαλείας θα ανακοινωθεί αύριο από το Φαρμακευτικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης.

Σε ανακοίνωσή του για τη συμμετοχή στην απεργία ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης αναφέρει: «Μετά από μια σειρά επώδυνων μέτρων που έπληξαν το ελληνικό φαρμακείο τα τελευταία χρόνια και το οδήγησαν ένα βήμα πριν το οριστικό κλείσιμο, έρχεται το προσχέδιο νόμου για το ασφαλιστικό να μας δώσει την χαριστική βολή.

Όμως αυτό το σχέδιο νόμου δεν πλήττει μόνο τους φαρμακοποιούς αλλά όλους τους Έλληνες ελεύθερους επαγγελματίες και έμμεσα όλη την κοινωνία.

Η κυβέρνηση προσδοκά να φτωχοποιήσει όλους τους Έλληνες ελεύθερους επαγγελματίες και αφού εξάντλησε όλους τους φορολογικούς μηχανισμούς έρχεται τώρα να αυξήσει δραματικά τις ασφαλιστικές μας εισφορές.Με το νέο νόμο, καλούμαστε να αποδώσουμε το 70% των εισοδημάτων μας για φόρους και ασφάλιση, χωρίς να αναλογίζεται η κυβέρνηση τις συνέπειες που θα έχει μια τέτοια πρόθεση.

Οι φαρμακοποιοί της Θεσσαλονίκης και όλης της Ελλάδας δεν είμαστε διατεθειμένοι να αφήσουμε να περάσει ένα τέτοιο μόρφωμα. Συγκροτούμε αρραγές και κοινό διεκδικητικό μέτωπο με όλους τους άλλους κλάδους και φορείς που αντιμετωπίζουμε το ίδιο πρόβλημα».

Σχετικές ειδήσεις