ΦΑΡΜΑΚΟ

Προσφυγικό: Άλλα 2.000 εμβόλια διαθέσιμα από το Ίδρυμα «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη»

Προσφυγικό: Άλλα 2.000 εμβόλια διαθέσιμα από το Ίδρυμα «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη»

Στην έλλειψη εμβολίων αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ, καθηγητής Χειρουργικής Θανάσης Γιαννόπουλος, πρόβλημα το οποίο επηρεάζει όχι μόνο τα προσφυγόπουλα, αλλά και τα Ελληνόπουλα, τα οποία αδυνατούν να εμβολιαστούν.

Ο κ. Γιαννόπουλος παραβρέθηκε στην παρουσίαση του Κέντρου Φιλοξενίας για μητέρες και παιδιά, καθώς και για ασυνόδευτα παιδιά, τη λειτουργία του οποίου θα αναλάβει το Ίδρυμα «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη» σε συνεργασία με το Σύλλογο Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ». Πρόκειται για πρωτοβουλία του Ιδρύματος, στο πλαίσιο του προγράμματος βοήθειας προς τους πρόσφυγες «We Care».

Ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ ευχαρίστησε την κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη για την προσφορά περισσότερων από 2.500 εμβολίων για τις ανάγκες των προσφυγόπουλων κυρίως στην Ειδομένη. Όπως τόνισε, είναι απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, να εμβολιαστούν όλα τα παιδιά των προσφύγων, συνοδευόμενα και μη, όχι μόνο περιστασιακά, αλλά για το σύνολο των λοιμωδών νοσημάτων. Τα παιδιά των προσφύγων θα πρέπει να αντιμετωπίζονται όπως τα Ελληνόπουλα, σημείωσε, καθώς μεγάλο τμήμα των προσφυγικών πληθυσμών θα μείνει στην Ελλάδα, 50.000 ίσως και 100.000 άνθρωποι, επομένως πρέπει να ενταχθούν στο σύστημα, όπως είπε.

Στηλίτευσε για μία ακόμη φορά τα περί «υγειονομικής βόμβας» και διευκρίνισε ότι μέριμνα του ΚΕΕΛΠΝΟ και του υπουργείου Υγείας είναι η εμβολιαστική κάλυψη όλων των παιδιών, καθώς οι πληροφορίες για τον εμβολιασμό τους είναι συγκεχυμένες, λόγω της κατάρρευσης του συστήματος Υγείας της Συρίας, εδώ και πέντε χρόνια, εξαιτίας των πολεμικών συγκρούσεων.

Επισήμανε, ωστόσο, πως «εμβόλια δεν υπάρχουν. Έχουμε ελλείψεις, ακόμη και για τα Ελληνόπουλα. Ελπίζουμε ότι θα καλυφθούν τα κενά».

Η Πρέσβυς Καλής Θελήσεως της UNESCO, κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη, από τη μεριά της, ανακοίνωσε ότι το Ίδρυμα έχει επιπλέον 2.000 εμβόλια προς διάθεση και 4.000 εμβόλια μπορούν να παραγγελθούν άμεσα εφόσον παραστεί ανάγκη, όχι μόνο για τα προσφυγόπουλα αλλά και για Ελληνόπουλα.

Σχετικές ειδήσεις