ΦΑΡΜΑΚΟ

DEMO: Δέκα χρόνια εθελοντικής αιμοδοσίας των εργαζομένων

DEMO: Δέκα χρόνια εθελοντικής αιμοδοσίας των εργαζομένων

Η ημέρα εθελοντικής αιμοδοσίας των εργαζομένων στη φαρμακοβιομηχανία DEMO ΑΒΕΕ πραγματοποιήθηκε για δέκατη χρονιά, την Παρασκευή 8 Απριλίου, στις εγκαταστάσεις της εταιρείας, σε συνεργασία με το νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».

Οι μονάδες αίματος που συλλέγονται κάθε χρόνο είναι διαθέσιμες για να καλύψουν οποιαδήποτε ανάγκη προκύψει για τους εργαζόμενους της εταιρείας αλλά και τις οικογένειές τους (παιδιά, γονείς, συζύγους και φιλικά πρόσωπα). Η τράπεζα αίματος της DEMO έχει αποδειχτεί πολλές φορές σωτήρια για τους ανθρώπους της, που βρέθηκαν σε ανάγκη.

Η ημέρα εθελοντικής αιμοδοσίας των εργαζομένων της DEMO, εντάσσεται στο γενικότερο Πρόγραμμα Κοινωνικής Ευθύνης της εταιρείας, τομέας εθελοντισμού εργαζομένων, ενώ από φέτος θα πραγματοποιείται δύο φορές το χρόνο, κάθε Απρίλιο και Νοέμβριο.

Τη σημασία της εθελοντικής αιμοδοσίας γενικότερα καταδεικνύουν τα στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία σε κάθε νοσοκομείο 2 στους 10 ασθενείς κατά μέσο όρο χρειάζονται μετάγγιση. Με τις ετήσιες ανάγκες της Ελλάδας σε αίμα να ξεπερνούν τις 550.000 - 600.000 μονάδες, η χώρα αναγκάζεται να εισάγει αίμα από τον Ελβετικό Ερυθρό Σταυρό.

Σχετικές ειδήσεις