ΦΑΡΜΑΚΟ

ΠΕΦ και Αρχιεπισκοπή συνεχίζουν τη δωρεάν διάθεση φαρμάκων

ΠΕΦ και Αρχιεπισκοπή συνεχίζουν τη δωρεάν διάθεση φαρμάκων

Η Αρχιεπισκοπή Αθηνών και η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ) ανανέωσαν σήμερα (18/10/2016) το σύμφωνο συνεργασίας τους, για τη δωρεάν διάθεση φαρμάκων σε συνανθρώπους μας που βιώνουν δυσκολίες.

Το Κοινωνικό Φαρμακείο της Αρχιεπισκοπής στο κέντρο της Αθήνας είχε εγκαινιαστεί τον Οκτώβριο του 2014, με τη στήριξη της ΠΕΦ. Η συνεργασία, όμως, των δύο φορέων είχε ξεκινήσει ήδη από το Κοινωνικό Ιατρείο και Φαρμακείο της «Αποστολής» στο Χαλάνδρι.

Την ανανέωση του συμφώνουν υπέγραψαν ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ως πρόεδρος του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου, και ο πρόεδρος της ΠΕΦ, Θεόδωρος Τρύφων, στην Αρχιεπισκοπή.

«Ανανεώνουμε τη συνεργασία μας για να κάνουμε ένα έργο αγάπης», τόνισε ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος και ευχαρίστησε την ΠΕΦ, που «γενναιόδωρα μας βοηθούν και μπορούμε να ανταποκριθούμε στις ανάγκες και στα αιτήματα ανθρώπων που χρειάζονται φάρμακα. Ευχόμαστε να έχουμε μια καλή συνεργασία και ελπίζουμε να πάνε όλα καλά, ώστε να μη χρειαστούν άλλες τέτοιες ενέργειες», συμπλήρωσε.

Από την πλευρά του, ο κ. Τρύφων δήλωσε: «Θεωρούμε πολύ σημαντικό, αυτήν την εποχή, να συνδράμουμε με τις όποιες δυνάμεις μας και εμείς στην κάλυψη των αναγκών των ευπαθών ομάδων, μέσω της συνεργασίας μας με την Εκκλησία».

Τα δύο Κοινωνικά Φαρμακεία που υποστηρίζουν τους Δήμους και ανήκουν στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών βρίσκονται στην οδό Απόλλωνος 36, στο κέντρο της Αθήνας και στο Δήμο Χαλανδρίου, στην οδό Στρ. Παπάγου 7 και Αριστοφάνους.

Σχετικές ειδήσεις