ΦΑΡΜΑΚΟ

Φάρμακα αξίας 1,5 εκατ. ευρώ κλάπηκαν από το φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ

Φάρμακα αξίας 1,5 εκατ. ευρώ κλάπηκαν από το φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ

Πρόκειται για ακριβά σκευάσματα, σοβαρών ασθενειών – Για κύκλωμα κάνει λόγο ο υπουργός Υγείας

Ολοκληρώθηκε η καταγραφή από κλιμάκιο του ΕΟΠΥΥ, στο φαρμακείο του Οργανισμού, όπου σημειώθηκε ένοπλη ληστεία τις πρωινές ώρες της Τρίτης (18/10/2016).
Το φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ Ρέντη λειτουργεί πλέον κανονικά, καθώς ολοκληρώθηκε η έρευνα των αστυνομικών αρχών, αλλά και η καταγραφή των απωλειών φαρμάκων και της οικονομικής ζημίας για τον Οργανισμό.

Τα φαρμακευτικά σκευάσματα που κλάπηκαν αφορούν διάφορες κατηγορίες παθήσεων, όπως Νεφρικής Ανεπάρκειας (ερυθροποιητίνες), Ρευματοειδούς Αρθρίτιδας, Κυστικής Ίνωσης, Μεσογειακής Αναιμίας (φάρμακα αποσιδήρωσης), Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας, Νεοπλασιών και είναι αξίας περίπου 1,5 εκατ. ευρώ.

Όπως σημειώνει ο ΕΟΠΥΥ, το φαρμακείο συνεχίζει απρόσκοπτα τον ομαλό εφοδιασμό των περιφερειακών διευθύνσεων του Οργανισμού και καλύπτει πλήρως τις υπάρχουσες θεραπευτικές ανάγκες των δικαιούχων.

Για την ύπαρξη ισχυρού κυκλώματος, το οποίο εξάγει παράνομα φάρμακα από την Ελλάδα, είχε κάνει λόγο, με αφορμή τη ληστεία, ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, σε συνέντευξή του στον Real FM, την Τρίτη. «Προφανώς υπάρχει ένα ισχυρό κύκλωμα το οποίο πέρα από τις νόμιμες εξαγωγές, τις παράλληλες εξαγωγές που γίνονται, διακινεί παράνομα φάρμακα από την Ελλάδα, φάρμακα που έχουν χαμηλότερη τιμή αγοράς σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Και προφανώς υπάρχει ένα κύκλωμα το οποίο απομυζεί σημαντικούς πόρους και εμπορεύεται αυτά τα φάρμακα. Γίνεται μία συστηματική δουλειά για να παταχθεί αυτό το κύκλωμα και να διασφαλίζεται ότι καταρχήν δεν θα έχουμε ελλείψεις στην ελληνική αγορά, αυτό είναι το μείζον θέμα. Και ότι φυσικά δεν θα γίνεται παράνομη διακίνηση ενός πολύ ζωτικού αγαθού όπως το φάρμακο» είχε δηλώσει ο υπουργός Υγείας.

Σχετικές ειδήσεις