ΥΓΕΙΑ

Βλασταράκος: «Λουκέτα» σε ιατρεία και εργαστήρια θα φέρει το νέο ασφαλιστικό

Βλασταράκος: «Λουκέτα» σε ιατρεία και εργαστήρια θα φέρει το νέο ασφαλιστικό

Τις θέσεις του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγουγια το προσχέδιο του ασφαλιστικού, διατύπωσε ο πρόεδρος του ΠΙΣ, Μιχάλης Βλασταράκος, στον εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, Κρις Άλεν.

Τον εκπρόσωπο επισκέφθηκαν οι πρόεδροι των επιστημονικών φορέων της χώρας, προκειμένου να τον ενημερώσουν για τις σοβαρές συνέπειες στην κοινωνία από την εφαρμογή του ασφαλιστικού νομοσχεδίου που προωθεί η κυβέρνηση.

Ο πρόεδρος του ΠΙΣ χαρακτήρισε το νομοσχέδιο αντιαναπτυξιακό και τόνισε ότι έχει εισπρακτικό χαρακτήρα, με στόχο να καλυφθεί το δημοσιονομικό κενό του 1,8 δισ. ευρώ. Επίσης, επισήμανε ότι θα προκαλέσει αδυναμία είσπραξης των υπέρογκων ασφαλιστικών εισφορών που θεσμοθετεί και θα οδηγήσει σε κλείσιμο ιατρείων και εργαστηρίων αυτοαπασχολούμενων γιατρών. Αποτέλεσμα θα είναι να αυξηθεί η ανεργία και η φοροδιαφυγή, ενώ οι γιατροί θα οδηγηθούν στην υπαλληλοποίηση σε μεγάλες επιχειρήσεις με χαμηλούς μισθούς και θα μεταναστεύσει το καλύτερο επιστημονικό δυναμικό της χώρας.

Ο κ. Βλασταράκος επανέλαβε την πάγια θέση του ΠΙΣ για σταθερό ασφάλιστρο, στα σημερινά επίπεδα, ώστε να μπορεί να υπάρξει βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος και τόνισε, τέλος, ότι η αδυναμία καταβολής των ασφαλιστικών υποχρεώσεων από το 30% των γιατρών δεν επιτρέπει σε καμία περίπτωση την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, όπως προβλέπει το προσχέδιο.

Σχετικές ειδήσεις