ΥΓΕΙΑ

Τον Ιούνιο στη Βουλή η Ιατρική Νομοθεσία

Τον Ιούνιο στη Βουλή η Ιατρική Νομοθεσία

Τα αιτήματα του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου εξέθεσαν στον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό, ο πρόεδρος του ΠΙΣ, Μιχάλης Βλασταράκος, και ο γενικός γραμματέας, Δημήτρης Βαρνάβας, σε συνάντηση που είχαν την προηγούμενη εβδομάδα.

Ο κ. Ξανθός παρουσιάστηκε δεκτικός στα αιτήματα του ΠΙΣ. Συγκεκριμένα, ο υπουργός διαβεβαίωσε τους εκπροσώπους των ιατρών ότι η σύγχρονη Ιατρική Νομοθεσία, όπως ακριβώς έχει εγκριθεί από τις Γενικές Συνελεύσεις, θα προωθηθεί στη Βουλή στις αρχές Ιουνίου μαζί με το Νομοσχέδιο για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, το οποίο βρίσκεται στο στάδιο της διαβούλευσης.

Σχετικά με την εξαίρεση παλαιών ιατρείων και εργαστηρίων, οι εκπρόσωποι του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου ζήτησαν την εξαίρεση αυτών που έχουν αδειοδοτηθεί προ της θεσμοθέτησης του Προεδρικού Διατάγματος 84/2001.

Επίσης, ζητήθηκε η εφαρμογή του νόμου για την ταυτόχρονη υπηρεσία υπαίθρου με την υπηρεσία στρατευσίμων ιατρών, οι οποίοι πλεονάζουν στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Τέλος, οι εκπρόσωποι του ΠΙΣ ζήτησαν τη διόρθωση της Υπουργικής Απόφασης, στην οποία αναφέρεται ότι ο ειδικευόμενος ιατρός, κατά την ειδίκευσή του στα νοσοκομεία της χώρας, πρέπει να προσκομίζει βεβαίωση εγγραφής από Ιατρικό Σύλλογο. Το ορθό είναι να αναγράφεται από τον «οικείο Ιατρικό Σύλλογο», όπως υπήρχε και στο παρελθόν, για να μην δημιουργούνται προβλήματα.

Σχετικές ειδήσεις