ΥΓΕΙΑ

Παράταση στις συμβάσεις των γιατρών με τον ΕΟΠΥΥ μέχρι το τέλος Οκτωβρίου

Παράταση στις συμβάσεις των γιατρών με τον ΕΟΠΥΥ μέχρι το τέλος Οκτωβρίου

Έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΟΠΥΥ πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή (17/06/2016), με θέμα τις συμβάσεις των γιατρών με τον Οργανισμό.

Οι διαπραγματεύσεις για τις συμβάσεις δεν κατάφεραν να οδηγήσουν σε αποτέλεσμα μέχρι σήμερα, τονίζει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, και προειδοποιεί ότι η προθεσμία μέχρι τις 30/06/2016, οπότε λήγουν οι συμβάσεις, είναι πολύ μικρή για την απαιτούμενη Νομοθετική ρύθμιση, προκειμένου να μπορούν να αποζημιωθούν οι πάροχοι.

Μέχρι να καθοριστούν οι νέες συμβάσεις, αποφασίστηκε η παράταση των ισχυουσών για όλους τους παρόχους υγείας μέχρι 31/10/2016.

Ο πρόεδρος του ΠΙΣ, Μιχάλης Βλασταράκος, κατά την τοποθέτησή του, επέρριψε ευθύνες στην Επιτροπή Διαπραγμάτευσης και στη Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ για τη μεγάλη αυτή καθυστέρηση. Ζήτησε, επίσης, όσον αφορά στις επισκέψεις των συμβεβλημένων ιατρών με τον ΕΟΠΥΥ, να προστεθεί πέραν της ανανέωσης, πρόταση του ΕΟΠΥΥ προς το Υπουργείο για σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ, για όσους ιατρούς το επιθυμούν, με προτεραιότητα ιδιαίτερα στους νέους ιατρούς που μαστίζονται από την ανεργία, υποαπασχόληση και τη μετανάστευση.

Σχετικές ειδήσεις