ΥΓΕΙΑ

Σε διαβούλευση το Εθνικό Μητρώο Ασθενών και Ασθενών της Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης

Σε διαβούλευση το Εθνικό Μητρώο Ασθενών και Ασθενών της Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης

Πρόσκληση στις Ιατρικές Εταιρείες της χώρας απευθύνει ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας, Γιάννης Μπασκόζος, για να συμμετάσχουν στην ανοιχτή τράπεζα διαβούλευσης, για τη σχεδίαση και ανάπτυξη εθνικών μητρώων ασθενών και νοσημάτων, στο πλαίσιο της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης.

Τη διαβούλευση θα συντονίσει ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας, στις αρμοδιότητες του οποίου υπάγονται τα θέματα ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και ηλεκτρονικής υγείας. Εκτός των Επιστημονικών Ιατρικών Εταιρειών θα συμμετάσχει και ο αρμόδιος φορέας ανάπτυξης και λειτουργίας του συστήματος Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης (ΗΔΙΚΑ ΑΕ).

Σύμφωνα με τον κ. Μπασκόζο, απώτερος σκοπός αυτής της συλλογικής προσπάθειας είναι η ενίσχυση του έργου των Επαγγελματιών Υγείας, της Δημόσιας Υγείας και της ενίσχυσης των διατιθέμενων υπηρεσιών της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Υγείας στη χώρα μας.

Η πρώτη συνάντηση της ανοικτής τράπεζας διαβούλευσης θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 19/09/2016 στις 11:00, στην Αίθουσα Τύπου του υπουργείου Υγείας.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να δηλώσουν συμμετοχή, υποβάλλοντας ηλεκτρονική αίτηση ΕΔΩ.

Σχετικές ειδήσεις