ΥΓΕΙΑ

Σε δημόσια διαβούλευση το σχέδιο νόμου για τον εκσυγχρονισμό των Ιατρικών Συλλόγων

Σε δημόσια διαβούλευση το σχέδιο νόμου για τον εκσυγχρονισμό των Ιατρικών Συλλόγων

Από τη Δευτέρα (07/08/2017) και ώρα 15:00, έχει τεθεί σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση, το σχέδιο νόμου «Μεταρρύθμιση της νομοθεσίας περί Ιατρικών Συλλόγων».

Η διαβούλευση θα διαρκέσει μέχρι την Παρασκευή 25 Αυγούστου 2017 και ώρα 14:00. Ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, καλεί τους κοινωνικούς εταίρους και κάθε ενδιαφερόμενο να συμμετάσχουν, καταθέτοντας προτάσεις, προκειμένου να βελτιωθούν οι διατάξεις του νομοσχεδίου.

Το περιεχόμενο του σχεδίου νόμου έχει εγκριθεί από τη Γενική Συνέλευση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) τον Μάιο του 2014. Όπως σημειώνει ο ΠΙΣ, ο εκσυγχρονισμός της Ιατρικής Νομοθεσίας ήταν από τις βασικές προτεραιότητες της Διοίκησης του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, αλλά και αίτημα των Ιατρικών Συλλόγων της χώρας, προκειμένου να εναρμονιστεί η νομοθεσία και με τα ευρωπαϊκά πρότυπα.

Η πρόταση του Σχεδίου Νόμου διαμορφώθηκε από Επιτροπή στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι Ιατρικών Συλλόγων από όλη τη χώρα, νομικοί και άλλοι ειδικοί επιστήμονες, προκειμένου να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις λειτουργίας του ΠΙΣ και των Ιατρικών Συλλόγων. Συγκεκριμένα, έγιναν δύο Γενικές Συνελεύσεις για το σκοπό αυτό το 2014, ελήφθησαν υπόψη όλες οι επιμέρους παρατηρήσεις, η πρόταση εγκρίθηκε ομόφωνα από τη Γενική Συνέλευση του ΠΙΣ το Μάιο του 2014 και κατατέθηκε τον Ιούνιο του ίδιου έτους στο υπουργείο Υγείας, σημειώνει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος.

Το σχέδιο νόμου εισάγει σύγχρονο τρόπο λειτουργίας των Ιατρικών Συλλόγων και του ΠΙΣ, αίρει τις δυσλειτουργίες του παρελθόντος και καθιστά τους Ιατρικούς Συλλόγους και τον ΠΙΣ στο επίκεντρο των προβλημάτων των ιατρών, ενδυναμώνοντας την ισχύ και την δράση τους. Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος εκσυγχρονίζει συνεχώς τη λειτουργία του, ηλεκτρονικοποιεί τη σύνδεσή του με τους Ιατρικούς Συλλόγους και καθίσταται ένας ισχυρός Εθνικός Σύλλογος με εκπροσώπηση σε όλες τις Διεθνείς Οργανώσεις (Παγκόσμιος Ιατρικός Σύλλογος -WΗO, Ένωση Ευρωπαίων Ιατρών –CΡΜΕ, UEMS, AEMH, CEOM, κ.λπ.).

Τέλος, η διοίκηση του ΠΙΣ αναμένει, σύμφωνα και με τις διαβεβαιώσεις του υπουργού Υγείας, ότι το νομοσχέδιο θα ψηφιστεί από τη Βουλή, μέσα στο Σεπτέμβριο.

Σχετικές ειδήσεις