ΥΓΕΙΑ

Αποχή των γιατρών του ΕΟΠΥΥ από ιατρικές πράξεις και εξετάσεις την Παρασκευή 20/10

Αποχή των γιατρών του ΕΟΠΥΥ από ιατρικές πράξεις και εξετάσεις την Παρασκευή 20/10

Δεν έχουν πληρωθεί ακόμη οι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ γιατροί, για τους μήνες Μάρτιο, Απρίλιο, Μάιο και Ιούνιο, με τις οφειλές από την πλευρά του Οργανισμού να έχουν καταστεί προ πολλού ληξιπρόθεσμες.

«Παρά τις επανειλημμένες διαμαρτυρίες μας και τις σχετικές κινητοποιήσεις μας για το ακανθώδες ζήτημα της έγκαιρης πληρωμής των αμοιβών των συμβεβλημένων ιατρών του ΕΟΠΥΥ, ο οργανισμός διαμέσου του προέδρου του παρέχει συνεχείς υποσχέσεις για την εξάλειψη του νοσηρού αυτού φαινομένου, οι οποίες όμως ουδέποτε τηρούνται» αναφέρεο η Ένωση των συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ γιατρών, ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης προκήρυξε επίσχεση για την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017, σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Αναφορικά με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, η ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ επισημαίνει ότι «ενώ παρατάθηκε η εξόφληση των παλαιότερων ληξιπρόθεσμων οφειλών (από το 2010) μέχρι τις 30 Ιουνίου 2018, η διαδικασία εκκαθάρισής τους, ενώ αποτελεί υποχρέωσή του εκ του νόμου και υπηρεσιακό του καθήκον, ακόμη παραμένει στα αζήτητα! Οι καθυστερήσεις αυτές καθίστανται ακόμα πιο επαχθείς για τους ιατρούς την παρούσα χρονική στιγμή, κατά την οποία ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ εγείρει συνεχώς, μονομερώς, χωρίς καμία διαβούλευση και χωρίς νόμιμο δικαίωμα, νέες απαιτήσεις από τους ιατρούς, χωρίς από την μεριά του να τιμά ταυτόχρονα τη μία και μοναδική (αλλά και αυτονόητη) υποχρέωσή σας να πληρώνει για όσα απαιτεί. Ο ορισμός χρονικού ορίου της ιατρικής επίσκεψης/εξέτασης στα 15 λεπτά με εντελώς αυθαίρετα κριτήρια και ουρανοκατέβατους κανόνες "ορθής ιατρικής πρακτικής" που εμπνεύστηκε ένας στατιστικολόγος, είναι το ελάχιστο παράδειγμα του παραλογισμού των αποφάσεων του ΕΟΠΥΥ».

Κατόπιν αυτών, την Παρασκευή (20/10/2017) οι γιατροί - μέλη της Ένωσης δεν θα διενεργούν ιατρικές πράξεις και εξετάσεις στους ασφαλισμένους μέσω ΕΟΠΥΥ και ζητούν την κατανόηση των ασφαλισμένων, οι οποίοι «επίσης θίγονται από τους παράλογους «κανόνες» που τίθενται στην άσκηση της ιατρικής επιστήμης».

Σχετικές ειδήσεις