ΥΓΕΙΑ

Τι ζητούν οι γιατροί από τον ΕΟΠΥΥ για τον συμψηφισμό οφειλών με το clawback

Τι ζητούν οι γιατροί από τον ΕΟΠΥΥ για τον συμψηφισμό οφειλών με το clawback

Τελεσίγραφο χαρακτηρίζει την αιφνιδιαστική ανακοίνωση του ΕΟΠΥΥ για συμψηφισμό οφειλών των παρόχων εργαστηριακών και κλινικοεργαστηριακών ιατρών με το clawback, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος.

Ο ΠΙΣ, με επιστολή του προς τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, Σωτήρη Μπερσίμη, θέτει τα εξής αιτήματα, τα οποία αποφασίστηκαν στην τελευταία συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου:

- Επανεξέταση των δεδομένων.

- Τόκο υπερημερίας για το 10% των τεσσάρων ετών, το οποίο παρακρατήθηκε και μετά να ακολουθήσει ο συμψηφισμός με το clawback 2013-2015.

- Να αφαιρεθούν από το clawback του 2015, οι οφειλές των τριών μηνών που παρακρατήθηκαν προς τους παρόχους από τον ΕΟΠΥΥ εντός του 2016.

- Η καταβολή των οφειλομένων ποσών, να πραγματοποιηθεί σε 120 δόσεις.

Οι πάροχοι οι οποίοι έχουν οποιανδήποτε αμφιβολία για τα ποσά συμψηφισμού, θα πρέπει να διατυπώσουν τις επιφυλάξεις τους στην αρμόδια Περιφερειακή Διεύθυνση (ΠΕΔΙ). Επίσης, ο ΠΙΣ προτρέπει τους παρόχους να χρησιμοποιήσουν κάθε πρόσφορο μέσο ακόμη και δικαστικό, προς αποκατάσταση κάθε αδικίας.

«Έχουμε τη βεβαιότητα, αλλά και ζητάμε επιτακτικά, ότι η ασφυκτική και εκτός κανόνων δικαίου προθεσμία των τριών ημερών θα παραταθεί, καθόσον είναι πρακτικώς αδύνατον στα στενά αυτά περιθώρια να γίνει έλεγχος των στοιχείων» καταλήγει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος.

Σχετικές ειδήσεις