ΥΓΕΙΑ

Ξανά επί τάπητος οι συλλογικές συμβάσεις των γιατρών με τον ΕΟΠΥΥ

Ξανά επί τάπητος οι συλλογικές συμβάσεις των γιατρών με τον ΕΟΠΥΥ

Συγκροτείται Ομάδα Εργασίας για τους γιατρούς ειδικοτήτων.

Συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) είχε το απόγευμα της Παρασκευής (16/03/2018) ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός.

Καθώς το ενδιαφέρον στην πρόσκληση για τους οικογενειακούς γιατρούς ήταν πολύ χαμηλότερο των προσδοκιών της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας και της διοίκησης του ΕΟΠΥΥ, η συζήτηση για τους γιατρούς ειδικοτήτων ξεκινά με τη συγκρότηση Ομάδας Εργασίας.

Συγκεκριμένα, στο επίκεντρο της συνάντησης της Παρασκευής βρέθηκε η συλλογική σύμβαση του ΕΟΠΥΥ με τον ΠΙΣ για τους γιατρούς ειδικοτήτων στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ). Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας, Γιώργος Γιαννόπουλος, ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας για την ΠΦΥ, Σταμάτης Βαρδαρός και ο αντιπρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, Τάκης Γεωργακόπουλος.

Η πρόταση για τη συγκρότηση Ομάδας Εργασίας μεταξύ υπουργείου Υγείας, ΠΙΣ και ΕΟΠΥΥ ήταν του κ. Ξανθού. Αντικείμενο της Ομάδας θα είναι η διαμόρφωση των όρων της συλλογικής σύμβασης. Το πλαίσιο για μια αμοιβαία αποδεκτή συμφωνία, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, έχει ως βασικές παραμέτρους την ορθολογικότερη αξιοποίηση κλειστού προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ, τη δυνατότητα σε όλους τους γιατρούς να συμβληθούν χωρίς να υπάρξει κανένας αποκλεισμός, τη διευκόλυνση της εισόδου νέων γιατρών στο σύστημα και τη συνεκτίμηση της χωρητικότητας του ΕΣΥ για τον προσδιορισμό των απαραίτητων επισκέψεων.

Σχετικές ειδήσεις